Cockleberry bay series – Nicola May

NicolaWie heeft er nog niet van Nicola May gehoord? Als je een beetje van feelgoodromans houd, dan is de kans bijna 100 dat je één van deze titels voorbij hebt zien komen. Alle 4 de boeken heb ik gelezen en ik dacht dat één recensie over alle 4 de boeken het handigst was! Veel plezier!

De flapteksten:
Het winkeltje in Cockleberry Bay:

100 procent Britse feelgood, dat is ‘Het winkeltje in Cockleberry Bay’ van Nicola May. Het zit hoofdpersoon Rosa Larkin niet mee. Haar leven in Londen is een complete puinhoop. Als ze een vervallen winkel erft in een dorpje in Devon, denkt ze eerst aan verkopen. Het geld kan ze goed gebruiken om de boel op orde te krijgen. Helaas voor haar zit er een clausule bij de erfenis waarin bepaald is dat het winkeltje niet verkocht mag worden. Ze mag het alleen nalaten aan iemand die het verdient. Rosa besluit het een kans te geven en vertrekt met haar teckel Hot naar Devon. Ze zet alles op alles om het winkeltje in Cockleberry Bay tot een succes te maken. Maar ze kan het niet alleen. Gelukkig zijn er genoeg locals die haar een handje willen helpen… of tegenwerken. Nicola May stopt in ‘Het winkeltje in Cockleberry Bay’ lekker veel kleurrijke personages en allerlei twists. Je leeft van begin tot eind met Rosa mee en waant je echt in Engeland.

Ik zie je in Cockleberry Bay:
In deel 2 van de Cockleberry Bay-serie door Nicola May, ‘Ik zie je in Cockleberry Bay’, is de voltallige cast uit deel 1 weer van de partij. Natuurlijk hoofdpersoon Rosa en haar trouwe teckel Hot, maar ook haar nieuwe vrienden en kennissen én haar kersverse echtgenoot. Rosa heeft alles wat haar hartje ooit begeerde. Ze runt een eigen winkeltje en heeft de liefde leren kennen. Maar liefde kent ups en downs, en dat ontdekt ook Rosa al snel. Ze heeft reden om te geloven dat haar man een affaire heeft en gaat daar bijna aan onderdoor. Het is hoog tijd om zichzelf bij elkaar te rapen en minder afhankelijk te worden van een man, en vooral om zich niet te laten meeslepen door angst en jaloezie. Rosa maakt in ‘Ik zie je in Cockleberry Bay’ een karaktergroei door die met veel humor en gevoel is geschreven door Nicola May.

Een nieuwe kans in Cockleberry Bay:
Alle favoriete karakters (natuurlijk inclusief hond Hot) van de Cockleberry Bay-serie keren nog een laatste keer terug in ‘Een nieuwe kans in Cockleberry Bay’, het slot van de populaire serie van Nicola May. Rosa runt een succesvol café en ze wil graag een eigen gezinnetje beginnen. Ze denkt er daarom over na om haar geërfde winkeltje te verkopen, maar dat gaat niet zomaar. In het contract is een clausule opgenomen dat ze de winkel alleen mag nalaten aan iemand die het verdient. Wie kan ze kiezen? En hoe weet ze of het de juiste beslissing zal zijn?

Winter in Cockleberry Bay:
Het is winter in Cockleberry Bay. Nu het winkeltje en het café van het dorp in goede handen zijn, is Rosa op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ze besluit zich te focussen op Neds Nieuwe Kans, het goede doel dat is opgezet in de nagedachtenis van Rosa’s overgrootvader. Om geld in te zamelen besluit ze een kerstconcert te organiseren voor het hele dorp. Maar nu Rosa zelf moeder is geworden is dat veel werk. Gelukkig staat ze er niet alleen voor.

Mijn mening:
Toen ik begon met lezen was het enkel een serie van 3 boeken en was het voor mij nog onbekend dat ‘Winter in Cockleberry Bay’ uit zou komen. Helemaal geen probleem dat er nog een extra boek komt. Spread the booklove. Want ik weet dat veel mensen er heel positief over zijn. Nu smaken verschillen en ik weet niet of het aan de serie ligt of dat de auteur en ik geen match zijn. Dat word nog uitproberen. De flapteksten zijn allemaal uitnodigend en ik begon er met veel plezier aan. Maar op een gegeven moment stagneerde het een beetje. Ik kon het boek makkelijk aan de kant leggen en laten blijven ook nog. Zelfs de stok achter de deur om niks anders te mogen lezen hielp niet echt! Het idee is origineel, zeker in het eerste boek. Maar daarna, ik had niet echt het gevoel dat de karakters groeiden. Het probleem van Rosa voelde overdreven. En te veel drinken is ernstig, maar t plaatje voelde niet goed geschilderd in het verhaal. In boek 2 groeide Rose wel wat, maar daarna hield het ook weer op. Ja er gebeurde genoeg dingen in alle 4 de boeken, maar het was allemaal een beetje van hetzelfde. Josh is meer weg dan aanwezig. Lucas en zijn gevoelens word regelmatig herhaald. Er gebeurd op bepaalde punten ook te veel. Er word te veel aangehaald/bijgehaald. Net of de schrijfster niet concentreren kon of kon besluiten wat ze wilde met haar verhaal. Want dat zijn de 4 boeken, één verhaal.
Er waren genoeg originele elementen, de setting was tof. Maar het heeft me gewoon niet kunnen overtuigen. Ik heb het echt geprobeerd en elk boek uitgelezen, ik heb er echt de tijd voor nodig gehad om dat te laten lukken. Er zijn gewoon te veel gemiste kansen van mijn oogpunt. Ik geef de auteur met een ander boek nog de kans en dan zullen we zien of het aan de serie ligt of aan de schrijfstijl van de auteur en we gewoon geen match zijn….

Wat vond jij van de serie?

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 30-03-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.
Je kan dit boek bij je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

2 Responses

  1. Karin
    Karin at |

    Herkenbaar, dat schrijvers de spanning of verhaallijn niet goed vast kunnen houden en te veel delen blijven uitgeven. Op naar het volgende boek🍀🤞

    Reply

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.