Thuis in het Kunstcafé – Sue McDonagh*

thuisHet derde deel in de serie van het Kunstcafé! ‘Thuis in het Kunstcafé’ van Sue McDonagh en ik was benieuwd wat er nog zou kunnen gebeuren…. nou genoeg!

De flaptekst:
Gebroken harten en heerlijk gebak in het Kunstcafé …

Wat een perfecte, romantische vakantie had moeten worden, eindigt in een drama voor Flora. Uit wraak steelt ze de motor van haar vriendje en vlucht naar de kust van Wales voor een welverdiende vakantie voor één.

Maar zo alleen is ze niet. Al snel vindt ze aansluiting bij de gezellige mensen die werken in het plaatselijke Kunstcafé, waar de beroemde warme chocolademelk en het heerlijke gebak haar een steuntje in de rug zijn. En als er dan ook nog een badmeester uit Australië in haar leven opduikt en haar hulp biedt als ze die het meest nodig heeft, begint ze te beseffen dat ze niet langer het gevoel heeft dat ze enkel in Wales op vakantie is.

Kan ze de plek waar ze naartoe is gevlucht ooit een thuis noemen?

Mijn mening:
Het is niet een verhaal wat verder gaat waar het vorige boek is gestopt. Nee we vallen midden in een scene binnen en leren iemand nieuw kennen. Verrassend is dat niet, want dat is al verklapt op de flaptekst, en gelukkig verplaatst zich dan alles naar de juiste kust. Fiona is eerlijk en direct, hart op de tong. Ze lijkt er een Nederlandse, daar worden wij ook vaak van beschuldigd. Hoewel alles snel duidelijk is, hoe het loopt, leest het boek echt heerlijk weg, ook al is er geen grote spanningsboog. Dat ze te eerlijk is enzo, maakt het verfrissend om te lezen samen met de humor die Sue er lichtjes door geweven heeft. Op het einde komt nog een twist in het verhaal dit ik in het begin niet zag aankomen en die best rigoureus is. Maar nadat het gebeurd is herinnerde ik mij een andere scene en wist ik wat er ging gebeuren. Aan je stoel vast gekluisterd van spanning zit je niet bij dit verhaal. Maar wat een heerlijke middag lezen heeft het mij bezorgd!

‘Thuis in het Kunstcafé’ hoort bij een blogtour! En komt binnenkort uit!

thuis

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 10-05-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan dit boek bij DVP, je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.