Stormwind – #2 Eilandliefde – Jackie van Laren

StormwindDeel twee van de Eilandliefde serie! ‘Stormwind’ Dit deelt gaat over Vinnie, de player die met zijn ziel onder zijn arm rondloopt. Toffe kerel die we hebben mogen ontmoeten in deel 1 van de Eilandliefde serie ‘Duingras’

De flaptekst:
Vincent is een surfer, een losbol, een vrijbuiter. Dus als zijn beste vriend Axel zijn hulp niet meer nodig heeft in Grote Vis, de strandtent die ze samen runden, omdat Axels nieuwe geliefde Wende zijn plek inneemt, kan hij dat alleen maar toejuichen: vrijheid, blijheid. Toch? Hij verruilt het Waddeneiland voor surfparadijs San Diego en geniet van zijn leventje in de zon, vrij van enige verplichting, maar na drie maanden slaat de verveling toe. Hij mist Axel, hij mist kitesurfen en hij mist… iets wat hij zelf nog niet kan benoemen.

Als Vincent terugkeert naar het eiland, blijkt de vriendenkring daar uitgebreid te zijn met de achttienjarige Milena, een nichtje van Wende dat na een traumatische gebeurtenis een veilige haven nodig had. Terwijl hij met hernieuwde energie en motivatie helpt bij allerlei nieuwe plannen met Grote Vis, gaat hij zich steeds meer betrokken voelen bij het welzijn van Milena. Maar die durft niet zomaar iemand te vertrouwen…

Mijn mening:
Nu ergens op fb, ergens in een groep. Daar zei iemand, dat ze de Eilandliefde-serie niet diep ging. Nu, ik denk dat eventueel qua nieuwe dingen/werelden ontdekken dat kan kloppen. Maar op elk ander vlak vind ik tot zo ver, dat beiden verhalen met diepgang zijn. Zelfs een zwaar thema dat in het verhaal voorkomt, ligt niet zwaar op de maag. Maar word ook zeker niet onder t kleed weg gemoffeld. Luchtigheid is onder het zware thema gemixt zoals opgeslagen eiwit onder het deeg! Erg knap en met veel gevoel gedaan. Het geduld van Vinnie geeft moed voor de mannelijkheid! Ook het saamhorigheidsgevoel in de boeken is geweldig en ik genoot van het beeld met die 4 gasten. Jackie kan schilderen met woorden.

Je kan zeggen dat in elk boek, de basis van de hoofdpersonen ’t zelfde is. Maar enkel de basis, elk persoon krijgt extra laagjes wat ze tot verschillende personen maakt. Ik vind ze leuk en ik houd van ze. Ze zijn menselijk en niet perfect! Hoewel ik moet toegeven, dat ze bij mij niet zo diep gaan als bij de personages van Wendy. Daar kwam ik dan van boven en voelde ik mij ontheemd. Bij ‘Grasduin’ en ‘Stormwind’ heb ik dat niet, al wil ik helemaal niet stoppen met lezen, en pak ik elke seconden pauze die ik heb op t werk om verder te lezen. Hoewel ik het liefst doorlees in één stuk, is het verhaal heel goed te volgen als je elke keer moet ophouden en kom je er eenvoudig weer in na een break!
Wat ik eigenlijk in elk boek van Jackie bespeur is dat, elk karakter, net als eigenlijk iedereen in het leven, zoveel moeite hebben met zelfacceptatie en liefde. En dit leren ze, verbeteren ze, samen en alleen en ik vind dat heel erg mooi. Niet zo van, oke geleerd, klaar. Het is ook in elk boek een proces en dat vind ik echt tof!
Zo en nu hup verder naar ‘Springvloed’! 😀

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 09-05-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.
Je kan ‘Stormwind’ bij je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.