Springvloed – #3 Eilandliefde – Jackie van Laren

SpringvloedHet derde verhaal in de serie is ‘Springvloed’ en wowhaa, wat leest het lekker en ik schrijf nu alle recensies op de muziek die in het boek voorkomt 😛 Heerlijk in de sfeer! De recensies van deel één en deel twee kan je ook lezen 😀

De flaptekst:
Mayke Ferwerda is een jonge vrouw die geboren is op het eiland, en die als een van de weinigen van haar leeftijdgenoten heel zeker weet dat ze er ook wil blijven wonen en er haar leven wil opbouwen. Maar zo veel werk is er niet, en zie maar eens een leuke partner te vinden die hetzelfde over de toekomst denkt… Gelukkig is ze al een heel eind op weg met haar plannen: ze heeft als kok bij Grote Vis, de enige strandtent van het eiland, de leukste baan die ze zich kan voorstellen. En ze heeft een vriendje, al is hij volgens haar ouders misschien niet helemaal een ideale schoonzoon.

Het enige wat haar danig irriteert is het feit dat de strandtent van een dreigend faillissement gered is door Cam, een losbollige surfer uit een deftig gezin met veel te veel geld. Gelukkig heeft ze haar baan nog, maar nu hangt die arrogante kwal de hele tijd rond op haar werk. Hij is zelfs min of meer haar baas! Of is hij misschien toch minder onuitstaanbaar dan hij op het eerste gezicht lijkt?

Mijn mening:
Oh wat een zoet verhaal! De problemen, de Friese nuchterheid. Ik vind Cam geweldig, met al zijn dure woorden. Zelfs ik heb nog een 1 of 2 bijgeleerd! Cam en Mayke vind ik zo leuk bij elkaar passen en ik vind ’t zo tof dat mijn vermoeden bij ’t lezen van Stormwind is uitgekomen! Ik vond het echt wel een inkoppertje! Maar i don’t care. Ik vond de aversie eerst ook heel leuk om te lezen. De parka van oom Fredo- scene vond ik erg leuk, lief en origineel! Ik zou willen dat daar een tekening van gemaakt zou worden. Dan zou ik die ophangen 😛

Wat ik ook geweldig vind is de muziek! Hoe dat gedaan is, ik wil niet te veel verklappen maar als je t leest is het al supertof, maar als je het dan ook nog hoort! I’m in love! Het boek krijgt zo echt nog een extra laagje. Al heeft Cam echt een verrassende smaak! Had ik niet verwacht bij zijn leeftijd 😛 Touch & Go heeft echt geweldige muziek, echt de stijl die ik leuk vind, Het nummer van Etta James idem, dus die heb ik op mijn Spotify toegevoegd. Thanks Jackie!

Hoewel het in elk boek in meer of mindere mate voorkomt is dat iemand ervandoor gaat, is het elke keer toch iets anders gedaan. Wat ik tof vind is dat de stelletjes zo geloofwaardig zijn, geen überknappe mensen. Maar aantrekkelijk, vaak met krullen 😛 en dat iedereen zijn onzekerheden heeft maakt het ook veel geloofwaardiger.
Wat mij wel een beetje irriteert, eerder werd het bedrag gezegd wat Cam krijgt uit het fonds (2,4mil.). Maar later er word er zo gepraat of het helemaal niet zo veel was en ik kan het niet helemaal rijmen. Waren de boetes enz dan zo hoog? Hoeveel kosten de zonnepanelen en de huisjes dan wel niet? Dat heeft mij een beetje geïrriteerd dat het niet iets duidelijker is neergezet. Ik bedoel, geen rekening of zo. Maar gewoon iets meer duidelijkheid, want voor dit boekennerdje hier is 2,4 mil. een hele hoop! Misschien ben ik ook gewoon een mafkees dat mij dat opvalt.

But overall; I love it! <3

*Update* Uitleg van de schrijfster gehad, na onderzoek bleek dat 2,4 mil. toch niet zoveel is met alle kosten zoals gemeentebelastingen, riolering en elektriciteit aanleggen, 10x interieurs en zonnepanelen en salarissen, en alles wat er verder bij komt kijken en dat alles in een beschermd natuurgebied op een eiland. Dan is 2,4 mil helemaal niet meer zoveel. Dan is mijn kritiek over waar komen de kosten vandaan dus ongegrond. Enkel blijft het feit staan dat ik persoonlijk dit terug had willen lezen, maar dat is waarschijnlijk only me :P. Dus dank voor de uitleg en de verduidelijking Jackie!*

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 09-05-2021

Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.
Je kan ‘Springvloed’ bij je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.