Tegenstroom – #4 Eilandliefde – Jackie van Laren

Tegenstroom
De recensie van deel vier ‘Tegenstroom’ alweer, en hoewel ik nu elke week één recensie plaats heb ik de boeken wel achter elkaar door gelezen. Zucht, wat lezen ze lekker! Deel één, deel twee, deel drie

De flaptekst:
Martin Freriks heeft al sinds zijn schooltijd een vriendin, Gwen, met wie het niet altijd even makkelijk gaat. Hij is zijn eerste grote liefde, Elodie Rombouts, het mooiste meisje van school, nooit vergeten, al woont ze intussen in New York en heeft ze een glanzende internationale modellencarrière. Als de relatie tussen Martin en Gwen voor de zoveelste keer onder spanning komt te staan, zoekt Martin steun bij zijn zus Wende op het eiland. Wende wil het nieuwe seizoen inluiden met een groot feest in strandtent Grote Vis. Wanneer ze voorstelt om Elodie uit te nodigen, komt Martins jeugdliefde ineens wel heel dichtbij…

Elodie is niet de enige oude vlam die het stof doet opwaaien. Mandy komt terug naar het eiland: het meisje dat een zomer eerder zo gek was op Vincent, maar aan wie hij zich toen niet wilde binden. Mandy heeft Vincent maar niet kunnen vergeten, maar Vincent is intussen dolverliefd op Milena. Breekt dat Mandy’s hart, of vindt ze toch de ware liefde?

Mijn mening:
Van de 4 boeken vind ik ‘Tegenstroom’ tot op heden het minst, Martin is leuk, maar dat gespartel met die 3 vrouwen die wat met hem willen en hij die niet gelijk hardop zegt, ‘hoepel op. – Ik ben verliefd en klaar met jullie-.’
Wat eigenlijk betekend dat hij als karakter goed in elkaar zit 😛 Het minst van de vier, betekent niet dat ik het niet leuk vond, daarentegen zelfs!
Verder vind ik het doorlopende verhaal van de Vis ook erg leuk. Evenals het ‘akkefietje’ in boek twee komt even langsfietsen en haakt even in én dat zijn twee van de dingen wat ervoor zorgt dat de verhalen nog meer samengevlochten zijn en het één maakt. Ik ben ook blij dat er nog een deel 5 is. Ik heb er nog lang geen genoeg van. Wel vind ik dat de flaptekst/begin tekst echt weer veel te veel verklapt.
Gelukkig is de schrijfstijl van Jackie echt heel goed, origineel enz.  Wat het waard maakt om het boekt toch te lezen. Bij een boek waar dat niet geval was, dan had ik hem weg gelegd…. Ja het boek gaat vooral ook over de reis, maar ik wil niet de hele reis van te voren weten, die wil ik beleven als ik het lees. Samenvattingen zijn voor school!

Wat ik ook leuk vind is het gemak dat iets geregeld word in de Grote Vis, achjoh doen we ff, geen thema. We helpen jou en elkaar. en ik vind dat echt heel tof en ik wilde dat het in het echte leven ook zo makkelijk zou gaan!

Ik vind deze heerlijke Wadden eilandliefde serie echt hemels. Als ik deze boeken voor Ameland had gelezen dan had ik tegen de boekwinkel in Nes gezegd dat hij ze 100% moest inkopen! Bij elk boek is de titel niet zomaar uit de lucht gegrepen en past het heel goed bij het verhaal, want het komt voor ín het verhaal!
Ik heb gisteren dit boek uitgelezen, vandaag op de 10e moe(s)t ik andere dingen lezen en ik ben ongeveer aan het trappelen om het volgende boek van Jackie te lezen!

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 10-05-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.
Je kan ‘Tegenstroom’ bij je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.