Zwarte koffie, macchiato & takkenthee – Jacodine van de Velde*


TakkentheeOok dit boek is een boek van Dutch Venture Publishing en de cover kwam me nogal bekend voor. Maar vergeleken met dat boek is dit wel een totaal ander verhaal. Lets go!

De flaptekst:
Sara heeft een prima leven met haar man Stef en twee dochtertjes Jenna en Liv. Sinds kort heeft ze ook nog eens een leuk baantje in de Bagels & Beans van haar beste vriendin Marit. Kortom, het leven lacht haar toe. Maar toch bekruipt haar soms een onbestemd gevoel. Steeds vaker maakt Stef opmerkingen waardoor ze zich onzeker gaat voelen. Ze probeert hem zoveel mogelijk tegemoet te komen, tot haar duidelijk wordt dat zij de enige is die bereid is te vechten voor hun huwelijk.

Sara belandt in een rollercoaster aan emoties. Haar wereld staat volledig op z’n kop… net als haar woonkamer, wanneer op een ochtend blijkt dat Sinterklaas niet alleen voor haar dochters is langs geweest en ze op een wel heel ludieke manier op een blinddate wordt gevraagd. Is dit het werk van Stef? Of van die sexy Macchiato-man die duidelijk een oogje op haar heeft?

Mijn mening:
De titel lijkt nogal vreemd maar na het lezen van het verhaal, valt het kwartje en ik vind het een leuke touch. Het leest vlot, al vind ik het ergens jammer dat het echt fout is gegaan, het was weer wat anders geweest als ze bij elkaar zouden blijven. Maar Camiel is een schatje en zijn vraag, en zijn eerdere zinspeling op de thee vind ik erg leuk en dat zou ook bij mijn droomman passen. Het is een verhaal dat ontzettend vlot leest, ook al voelt hij niet zo diep als bijv. de boeken van Jackie of Wendy. Maar dat geeft ook helemaal niks eigenlijk. (Ik vond dat op het moment dat ik dit boek las, het juist heel erg fijn!) Gewoon dat je het weet. Ik vond het wel heerlijk hoe Sara van zich afbijt en haar grenzen aangeeft en hoewel ze wel geplaagd word door de onzekerheden, dat ze niet toe wil geven aan deze gedachtes en niet door deze wil laten lijden.

‘Zwarte koffie, Macchiato & Takkenthee’ hoort bij een blogtour! Alle eerdere recensies kan je hier vinden!

Takkenthee

NIEUW SINDS 14 DECEMBER!!


Origineel geschreven door Anja de Rijk op 10-06-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan ‘Zwarte koffie, Macchiato & Takkenthee’ bij DVP, je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.