Hoogtij – #5 Eilandliefde – Jackie van Laren*


Hoogtij
Deel vijf van de Eilandliefde serie is ‘Hoogtij’ en wat ben ik blij dat het na de eerste vier delen, het nog niet voorbij is! Dankje Jackie! Wil je weten wat ik van de andere delen vind? Deel één, deel twee, deel drie en deel vier. Nee maar echt, het liefst zou ik willen dat ik kon afreizen en een huisje daar kon boeken!

De flaptekst:
Yvonne, het zusje van Tjeerd, is op zestienjarige leeftijd van het eiland af gestuurd naar haar strenge tante in Leeuwarden, omdat ze als bloedmooie, arrogante puber volkomen onhandelbaar werd. Jaren later heeft ze haar lange blonde haar afgeknipt en haar naam terug veranderd naar Nynke, haar eerste naam. Ze wil actrice worden, maar voordat ze kan beginnen aan haar opleiding wil ze haar jeugdzonden achter zich laten. Daarom keert ze, vroeg in de zomer, stilletjes terug naar het eiland om het goed te maken met iedereen die ze in het verleden heeft gekwetst.

In de huisjes bij strandtent Grote Vis logeert Daan (van het bekende duo Daan en Nout), die incognito op het terras van de Vis optreedt. Als Nynke en Daan elkaar ontmoeten is er een klik, maar ze twijfelen aan elkaars motieven: hij is bekend, zij wil actrice worden; zij is mooi, hij is een versierder. Tot een flinke storm voor veel schade zorgt. Het hele eiland is in rep en roer, Daan en Nynke steken de handen uit de mouwen, en dan leren ze elkaar pas echt goed kennen.

Mijn mening:
Ik had dus helemaal niet de flaptekst gelezen voor die tijd, ik wilde gewoon verder met deel vijf en Jackie maakte dat gelukkig mogelijk! In het begin staat weer de flaptekst en ik wilde dat ik die over geslagen had. Same as with the others, to much detail….
Ongeveer 2 seconden moest ik nadenken wie Yvonne ook al weer was, daarna vond ik het een leuke ingeving en het is een andere kijk naar de Vis. De reis van Nynke/Yvonne is denk ik best herkenbaar, de fouten, het leren, vergeving vragen, sommigen dingen blazen zichzelf op in je hoofd. Ik vond het het heel herkenbaar beschreven.
Ze is 19 en ergens voelde ze veel ouder dan dat, bij de anderen was dat hier en daar ook een beetje, maar die waren alle ouder dan Nynke.
Maar ach waarom ook niet, het is niet zo dat elke 19 jarige hetzelfde is. ‘Hoogtij’ las ontzettend vlot en ik waan me aan het strand bij het jutten, of luisterend naar de muziek. Ik krijg gewoon heimwee naar het strand na het lezen, en als je dat voor elkaar krijgt,  dan ben je echt een meester met woorden.

In elk boek komen grappige dingen voor, elk boek ook weer iets nieuws, dat is echt een heel sterk punt van Jackie van Laren! Humor, lachen en een traan staan synoniem met haar naam!
Ook komen er weer een paar oude bekenden langs <3 Altijd leuk!

Op naar deel 6! Please vertel me alsjeblieft dat er een deel 6 komt! Anders breekt mijn hart denk ik!

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 11-05-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.
Je kan ‘Hoogtij’ bij je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.