Geek Girl – Holly Smale

Geek Ik moest voor iets onplezierigs (moest helaas Lindy laten inslapen) naar Nederland en ik heb een klein bezoekje gebracht aan de kringloop. Die helaas ook al niet meer zo leuk was. Maar ik heb een paar boeken kunnen scoren waaronder Geek Girl. Het is al een poosje uit en ik heb het weleens voor bij zien komen, en nu ik het dus zag staan, dacht ik dus maar dat ik het moest proberen. Zo simpel kan het soms zijn.

De flaptekst:
‘Mijn naam is Harriet Manners en ik ben een “geek”. Ik weet dat omdat ik het net heb opgezocht in het woordenboek. Ik heb een vinkje gezet naast de symptomen die ik herken, en ze blijken allemaal op mij van toepassing! Eerlijk gezegd komt het niet als een enorme verrassing.’ Harriet Manners weet best veel; zo weet ze dat een mens gemiddeld 15 keer per dag lacht, hommels niet kunnen lopen, en dolfijnen met één oog open slapen. Ze is geen nerd, maar een charmante allesweter – een geek, zeg maar. Er is alleen één ding waar ze absoluut niets van begrijpt: mode. Maar hier komt verandering in als ze op een dag wordt gecast als model en besluit dat dit dé kans is om van haar geeky imago af te komen. Terwijl ze in hilarische situaties belandt, komt ze erachter dat er niet bepaald een klik is met de modewereld. Maar kan ze nog teruggaan naar de oude Harriet die ze ooit was?

Mijn mening:
Het is een simpel verhaal, er gebeurd niet heel veel. Maar het is leuk gedaan en leuk om te lezen. De boodschap is duidelijk en belangrijk, ook 7 jaar na dato dat het boek is uitgekomen. Het is dus een eerste deel van een serie, en als ik ooit de andere delen tegen kom zal ik ze denk ik wel lezen, maar speciaal op zoek gaan, ga ik niet. Ik moet in oog houden dat het een zogenaamd kinderboek is, maar het is uitstekend te lezen als volwassene, hoewel het dan iets te simpel kán zijn. Ik ben trouwens wel benieuwd of de schrijfstijl nu altijd zo is van Holly of enkel omdat het zo gewoon goed bij het verhaal van Harriet past.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 10-06-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.
Je kan ‘Geek Girl’ bij je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.