‘Melle in het kwadraat’ & ‘Precies genoeg’ – Jackie van Laren

Melle
Het gaat dit keer om de titels ‘Melle in het kwadraat’ en ‘Precies genoeg’. Weer twee kortjes dus daarom nog een keer een kleine opmerking, gezien het feit dat ik meestal kortjes niet zo leuk vind, probeer ik daar rekening mee te houden en vooral naar de rest te kijken. Ik bedoel als je niet van feelgood houd, en je leest het moet je ook niet zeuren over het feit dat het verhaal altijd goed afloopt en daarom enkel maar één ster geeft. Voor mij is dit iets vergelijkbaars en ik hoop dat jullie bij het lezen vinden dat ik fair ben gebleven. Nieuwsgierig naar alle andere recensies over Jackie’s boeken? Die kan je hier vinden!

De flapteksten:
Melle in het kwadraat:
Als Yvette samen met haar reusachtige Sint-Bernardhond Melle een paar maanden op de jachthaven van haar oom mag passen, is ze dolblij met die kans. Ze is net uit haar antikraakwoning gezet, en de haven is een fijne, rustige plek. Vlak voor de wintersluiting meldt zich een zeiler met averij, die een aanlegplaats nodig heeft om zijn boot te kunnen repareren. Dat zal misschien duren tot na de sluiting, maar hij belooft haar niet tot last te zijn. Yvette stemt toe en laat de man, duidelijk een einzelgänger, verder zo veel mogelijk met rust. Tot Melle daar op spectaculaire wijze verandering in brengt.

Precies genoeg: Toen Thysia en Felix elkaar in hun studententijd ontmoetten, was er een niet te missen aantrekkingskracht tussen hen. Maar het kwam nooit tot een relatie; zij was een wilde meid met ambities om fotograaf te worden, en ze trouwde met een ruige kunstenaar. Hij was een carrièreman die het helemaal zou gaan maken als journalist, en hij stichtte een modelgezin met een prachtige vrouw. Ze dreven uit elkaar, en zij probeerde hem te vergeten.

Als Felix haar na vijfentwintig jaar via Facebook uitnodigt voor een kop koffie, weet Thysia zeker dat dat puur om professionele redenen is: hij is gevraagd een artikel te schrijven voor het tijdschrift waar zij de vormgever van is. Maar als ze elkaar weer zien, blijkt dat Thysia niet de enige is die stiekem altijd een beetje is blijven dromen…

Mijn mening:
Weer twee korte verhalen. Twee hele verschillende ook! Leuk en afwisselend zeker met ‘precies genoeg’! Mensen die ervoor kiezen hun leven niet overhoop te halen. Bewust en dat is een keer een verademing om te lezen! Ze kiezen voor wat ze hebben.
‘Melle in het kwadraat’ is meer van samen stil kunnen zijn. Is denk ik ook belangrijke boodschap en iets wat mij erg prettig lijkt. Ook vind ik Melle geweldig. <3
Beide kortjes voelen oke qua lengte, wat langer had gemogen, maar hier voelt het niet werkelijk of het langer had gekund. Ze voelen veel meer alsof er niet meer verteld hoeft te worden.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 20-05-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.
Je kan de boeken bij je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.