Meisjesmagneet – Jackie van Laren

Meisjesmagneet

‘De Meisjesmagneet’ is een standalone, maar is toch ook verbonden. Het hoe en wat lees je verderop. De afgelopen tijd komt eigenlijk elke donderdag een recensie online over een boek van Jackie van Laren. Misschien heb je dat mee gekregen, misschien ook niet. Wil je meer lezen kan je dat hier en hier doen! Ik heb alle boeken ongeveer achter elkaar door gelezen, maar elke dag een Jackie recensie leek me gewoon te veel van het goede, daarom is het verdeeld over een paar weken tijd! Welke Jackie’s heb jij al gelezen?

De flaptekst: Reinout Hollebeecq is een keurige, wat onzekere jongen uit Baarn die in Amsterdam Nederlands gaat studeren. Hij droomt van de liefde, maar gelooft eigenlijk niet dat een jongen als hij ooit serieus genomen kan worden door een meisje. Muziek is zijn enige ontsnappingsmogelijkheid: hij kan prachtig pianospelen en zingen, maar alleen klassiek.

Mijn mening:
Na een paar korte verhalen was ik echt weer toe aan een lange Jackie. Weet je soms wil ik gewoon de ‘oude’ genres weggooien. Lees wat je leuk vind en kijk naar wat bij jou past. Don’t care how its called. Sommige auteurs kunnen alles en zijn een soort kameleon, andere hebben zo’n eigen stijl dat zonder ook maar iets te weten, en door het lezen weet je van wie het boek is. Voor beiden is een plaats en beiden is prettig en ontzettend knap! Maar dit is dus echt een Jackie! Ik ben met dit boek om ongeveer 14:45 uur begonnen, heb boodschappen gedaan en halfuur in de auto gereden en ik had het boek dus kort voor 19:00 uit, nog geen 4 uur dus.
Ik zat zo lekker in het verhaal en hoewel ik het dus eerst nu ontdekte. Het was leuk geweest dit boek eerst voor ‘Hoogtij’ te lezen, had ik dus niet.  En ik zeg leuk! absoluut niet noodzakelijk. Want ik had eerst pas na het interview met Jackie ontdekt dat ze een beetje verbonden zijn.
Wat het ook weer extra maakte, een bekende en je ontdekt dan wat over zijn vroegere leven, en bij de (bij)naam krijg je zo’n zelfde gevoel wat die twee meiden in Hoogtij hadden. Een aha- momentje. En oh zo heerlijk oude bekenden duiken op, had graag nog meer gezien, maar het was goed integreert en ansich, een inkijkje die genoeg info geeft om tevreden te zijn.
Omdat ik nu al wat boeken en verhalen heb gelezen van Jackie, kan ik nu beter beoordelen wat, echt Jackie is en wat de personages zijn. De eerste boeken hadden echt hilarische uitspraken enz. Ze zijn er nog steeds, maar anders. Minder bold – in your face. Wat ik ontzettend kan waarderen want dat laat zien dat de karakters echte uien zijn met vele lagen, dikke en dunne. Het boek is goed opgebouwd, en ook het einde, dat is van een heerlijke lengte en voelt nergens afgeraffeld of te veel open! Ik heb waarlijk genoten en kunnen ontspannen na een dag dienstuntericht en een examen daarvan.
Wat ik ook een leuke afwisseling vind is dat het dit keer heel erg om de man draaide, voor mijn gevoel veel meer dan in de andere boeken en het voelde ook heel authentiek, zover ik dat kan beoordelen als meid 😛

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 19-05-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.
Je kan ‘De Meisjesmagneet’ bij je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.