Liefde zonder verleden – Anna May*

Liefde zonder verledenToen ik de flaptekst las was ik geïntrigeerd door de eerste zin, en dat het een tweede deel was vond ik niet erg maar ik had wel iets oke die moet ik ook nog even lezen, dat heb ik ook gedaan :D. Maar gezien het aantal geplande recensies, komt de recensie van het eerste deel dus later online! Verwonder je dus niet. 😛

De flaptekst:

Als je morgen niet leeft omdat je bang bent om gisteren kwijt te raken… dan is er toch niets?

Als Abigail Kooistra de sleutel van haar nieuwe appartement krijgt, hoopt ze daarmee ook de deur naar haar nieuwe leven te openen. Hoewel ze haar verleden graag achter zich had gelaten, heeft het haar ook iets moois gebracht waarvoor ze wil vechten. Dat kan alleen als ze een goede basis weet op te bouwen: vast inkomen, eigen woning en een helder hoofd.

Een boekenkast met een eigen wil brengt daar echter verandering in als die zonder pardon omvalt, dwars door de muur van de buurman heen. Een buurman die zich voorgenomen had Abigail Kooistra voorgoed uit zijn geheugen te bannen en helemaal geen nieuwe herinneringen met haar wil maken.

Is er een toekomst mogelijk zonder dat het verleden in de weg staat?

Mijn mening:
Ik verwijs hier en daar naar het eerste deel. Daarvan komt binnenkort ook de recensie van online
Net als bij ‘liefde zonder oordeel.’ Vind ik dat in ‘Liefde zonder verleden’ een verhaallijn te veel. En te veel dingen worden aangetikt zonder afsluiting. Voor mijn gevoel dan. Mogelijk spoilers!
Het lijkt erop dat er gehint word dat ze geen kinderen meer kan krijgen.. ’t hoe en wat verder komt niet aan bod. Het voelt niet noodzakelijk voor ’t verhaal. Dan dat hij mogelijk word aangeklaagd, ja ik snap ’t. Maar het voelt als onnodig vullen. Het kan ook zonder dat en dan blijft het idee van erfenis jagen ook nog overeind. Dan de kinderen. Met wat is verteld en wat er is gebeurd, het voelt ergens te overdreven dat ze zo moeilijk zijn… Het voelt met veel dingen in t verhaal een beetje to much.  De toon is best somber, en hoewel de dingen die erin voorkomen logisch zijn, voelt het te veel enkel dat. De geheimen en problemen zijn te lang onbekend voor de lezer. Het is een spel. Dat soms de lezer meer weet dan t personage. En omgekeerd. Hier is dat omgekeerd en is de personage aan zet en heeft te lang balbezit en speelt niet door.

Ook hier vind ik het onderwerp(en) goed gekozen. De mensen zijn leuk, en dat maak dat ik doorlees, terwijl de stijl en manier van schrijven niet lekker loopt. Ik denk dat een deel, met meer schrappen al zou kunnen verbeterd worden. Dan Anne, nu is hij social akward met dat congres en Silas niet? Voelt ergens uit karakter of ik heb ergens iets gemist? Het is een open einde, maar ligt wel heel erg veel open, te veel naar mijn smaak, zeker als het derde boek andere personen als hoofdpersonages heeft, dan zou ik toch meer afgesloten zien.

Ik heb dus zeker wat aan te merken op dit boek en ook op het eerste deel, al komt daarvan dus de recensie later. Ik wil wel een derde deel lezen, ik wil weten hoe het verder met de personages gaat en dat verteld mij dat die echt goed in elkaar zitten. Ik heb op dit moment nog geen andere recensies gelezen en heb ik dus geen idee wat anderen van dit boek vinden en óf ik de enigste ben met deze mening.

‘Liefde zonder verleden’ hoort bij een blogtour! Alle eerdere recensies kan je hier vinden!
Liefde zonder verleden


Origineel geschreven door Anja de Rijk op 05-07-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan ‘Liefde zonder Verleden’ bij DVP, je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.