Niet zonder jou – Wendy Brokers

Niet zonder jouOp facebook heb ik mijn eerste reactie geschreven net na het sluiten van de laatste bladzijde van ‘Niet zonder jou’. Wow, was het eerste woord. Nu een paar uur later en na het lezen van het tweede deel schrijf ik de ‘echte’ recensie. Niet dat het andere niet juist is, maar ik zal nu wat meer vertellen waarom <3. Maar wow, én ik moet wat opbiechten! Ik heb dingen, boeken en klussen én werk aan de kant geschoven. 2 dagen heb ik mij kunnen inhouden om te beginnen aan deze serie wetende dat als het maar in de buurt zou komen van haar andere boeken, ik totaal in een andere wereld terecht zou komen. Maar het lukte mij niet meer! Op mijn werk op een rustig ogenblikje ben ik rond 20:00 toch begonnen en niet dat ik ver kwam. Want hé het is werk. Ergens bij hoofstuk 3 zag ik later. Ik kon eindelijk verder om 22:30 en ik heb de laatste bladzijde omgeslagen om 02:30 😛

De flaptekst:
Tess komt uit een welgestelde, maar weinig betrokken familie die net is verhuisd. Haar ouders zijn drukker met hun werk en sociale status dan met hun twee dochters. Als ze op de eerste schooldag van het laatste jaar van de middelbare school Jay ontmoet, is er tussen hen direct een niet te negeren aantrekkingskracht. Ze wordt voor hem gewaarschuwd: Jay is een ruig type uit een probleemgezin. Toch bloeit er tussen de twee iets moois op.
Jay kan binnen het gezin waarin hij is opgegroeid maar net het hoofd boven water houden. Tess is de eerste in zijn leven bij wie hij open durft te zijn. Zij komt er al snel achter hoe moeilijk het is om te houden van iemand die zo door het leven is getekend. Toch neemt ze de ultieme stap binnen hun relatie om hem te vertrouwen. Een stap die niet zonder gevolgen zal blijven…

Mijn mening:
Misschien zijn voor velen 4 uur lezen veel te snel om te genieten, maar het leest zo goed en makkelijk door. Het is zo mooi gedaan, sommige stukjes heb ik twee keer gelezen, gewoon om langer te kunnen genieten van de reacties van Tess en Jay. Boeken die zo goed geschreven zijn dat alles/veel moet wijken omdat je MOET verder lezen, die je niet aan de kant KAN leggen. Daar vallen Wendy’s boeken voor mij onder, het is niet hap slik als je daar bang voor bent. Maar meer mag altijd 😛 <3

Ik werd verliefd, tegelijkertijd met Tess en Jay én op hun. En ik wist dat mijn favoriete schrijfster met 225 boeken op haar naam, mij nog nooit ZO heeft kunnen laten genieten, mee laten leven als Wendy Brokers’ haar boeken. Ik wist het toen ik de badkamerscene las. Er is iets eigentijds, iets luchtigs, daarbij iets onschuldigs, de humor.
Het is iets wat niet goed te beschrijven is. Want het gaat ook zo diep! ZO heftig ook! De scenes zijn alsof echt gebeuren voor mijn ogen en die zijn heftig! Ik kan er niet bij hoe Wendy dit kan verzinnen en tegelijkertijd ook zo mooi ook op papier kan zetten!
Het is wat ik wel bij Wendy ervaar en niet bij mijn favoriete schrijfster(Nora Roberts/J.D. Robb). Het is alsof Wendy tot je emotie kan spreken en niet enkel een mooi verhaal op papier zet.
En eigenlijk heb ik geen echte favoriete auteur, er is zoveel te vinden, iedereen met zijn eigen talent en stijl, wat ze goed maakt.
Maar ik ben zo fan van haar, mijn kast (1 van de 3) is ongeveer vol met haar boeken én toch is ze nu van haar troon gestoten omdat Wendy’s stijl veel diepgaander is, veel echter. Wendy’s personages kruipen onder je huid en blijven je altijd bij. Ze komen echt tot leven! Ik heb de laatste bladzijdes van ‘Niet zonder jou’ met tranen in mijn ogen gelezen, zo mooi en lief, spannend en onverwacht gedaan. Zelfs als je denkt, dat is een beetje vergezocht, ik wéét dat vele mensen hun vooroordelen voorop laten lopen ipv iemand te leren kennen. Het maakte de vlucht een geloofwaardig en indrukwekkend. En de twist is iets wat ik never nooit niet aan zag komen! Well done!
Wendy laat je de wereld, de echte wereld zien in haar boek en leert je dat niks zwart-wit is. Ik hoop dat mensen dit verhaal herinneren als iets soortgelijks in hun leven voorbijkomt.
Dit boek was lang verwacht bij mij, de teasers, de muzieklijst die lange tijd Project X heette. Het past allemaal zo goed samen en het was het wachten zo waard!

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 11-07-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan ‘Niet zonder jou’ bij bol.com bestellen. De papieren drukken komen later!

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

3 Responses

  1. Yvonne Hoogendijk
    Yvonne Hoogendijk at |

    Wat een mooie recensie Anja en ik ben het er helemaal mee eens. Dit zijn voor mij de eerste boeken die ik van Wendy Brokers lees en ik ben diep onder de indruk. Ik ben inmiddels deel 3 aan het lezen en hou van Tess en Jay, Lotte en Wessel. Zo jammer dat de boeken straks uit zijn, nog nooit zoveel gehuild maar ook gelachen. De andere boeken van Wendy heb ik op mijn verlanglijstje gezet.
    Groetjes, Yvonne.

    Reply

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.