Twee prinsen – Jackie van Laren

twee prinsenWil diegene die de flapteksten maakt voor Jackie’s boeken iets anders gaan doen! Bitte Bitte!
Je verklapt veelteveel! Mensen, ik raad je aan de verrekte flapteksten van Jackie’s boeken gewoon links te laten liggen, tot op heden heb ik nog geen enkele misser gehad met haar boeken, dus nergens voor nodig én zo is nog iets meer van de reis van de hoofdpersonen van ‘Twee Prinsen’ onbekend! Wil je meer recensies lezen? Dat kan je hier doen!

De flaptekst: Dit romantische, grappige en verrassende verhaal in een zonnige setting verscheen ook als Facebook-feuilleton

Als cultureel antropologe Madelon afreist naar het miljonairsstaatje Montferrat aan de Middellandse Zee, verwacht ze niet méér van het tripje dan een zonnig weekend en wat nuttig materiaal voor haar afstudeeronderzoek. Haar well connected oom heeft een interview voor haar geregeld met de steenrijke Jack, die iets hoogs is in de regering van het landje. Als het goed is beantwoordt hij aan het profiel van de stereotiepe mediterrane player, het onderwerp van haar onderzoek.

Dat blijkt niet te kloppen: hij mag dan bijna onwerkelijk knap zijn, Jack is juist nogal gesloten en geheimzinnig. Maar hij wil Maddie wel introduceren bij sjeik Quasim, een kennis van hem die het begrip player uitgevonden zou kunnen hebben. Voor Madelon het weet dineert ze op Quasims chique jacht, logeert ze in Jacks privévuurtoren, wordt ze in een dure bolide rondgereden door de Montferratiaanse bergen en is ze eregast op het jaarlijkse exclusieve gala – alles voor de wetenschap natuurlijk. Lukt het haar om weerstand te bieden aan de geoefende charmes van haar onderzoeksobjecten?

Mijn mening:
‘Twee prinsen’ is heel anders gesitueerd dan de andere boeken van Jackie, en hoewel t een beetje wennen was, dit ook dit boek een echte Jackie. Sterke vrouw met haar zwakke punten. Knappe mannen met hun onzekerheden en angsten. Alle hoofdpersonen leren en krijgen een zetje door de liefde. Ik heb het met veel plezier gelezen, zelfs toen ik bijna in slaap viel van moeheid, moest en zou ik verder lezen. Ik bijna stokjes tussen mijn ogen gezet. 😁😅 Ik bedoel 8 uur slapen en wachten duurt gewoon te lang
Het verhaal is iets dromeriger en sprookjesachtiger dan de rest van Jackie’s boeken. Gezien het wanneer en waarom ’t boek is ontstaan… Tja ’t boek is echt perfecte manier om de werkelijkheid te vergeten. Graag zou ik graag nog een boek zien van sjeik Spierbal, lijkt me echt geweldig om hem echt verliefd te zien worden. Én ik hoop dat dit boek ook nog in een papieren versie komt! Wel opvallend is dat de cover heel anders is dan de andere boeken. Het past erg goed bij het boek, al was het erg tof geweest als dit in dezelfde stijl was geweest.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 21-05-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.
Je kan ‘Twee prinsen’ bij bol.com bestellen.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.