Bestemming geluk- Aline van Wijnen

Bestemming geluk
Oh kijk eens naar de cover van ‘Bestemming geluk’, hoewel de afzonderlijke dingen niet heel bijzonder zijn, vind ik de sfeer die het uitstraalt zo mooi. Bij zo’n cover kan ik echt heerlijk wegdromen. Maar daarvoor zijn jullie niet gekomen, om mij te horen/zien zwijmelen over een cover. Wat ik geloof ik toch al vaak genoeg doe…. Het is het eerste boek wat ik lees van Aline van Wijnen, een schrijfster die al vaak voorbij kwam én grappig, er werd door Wendy een foto gedeeld, met een stuk tekst van een boek, wat ik een leuk stukje vond. En, echt! Even later las ik dat stukje in dít boek! Onverwacht voor mij, want ik wist helemaal niet over welk boek Wendy sprak. Maar ik vond dat gewoon leuk dat auteurs dat onderling doen!

De flaptekst: 
Melanie Evers is bijna letterlijk geboren met een zilveren lepel in haar mond: haar vader had een juwelierszaak. Inmiddels heeft ze de zaak van hem overgenomen, leidt ze een leventje vol sterrenrestaurants en vakanties op Ibiza en staat ze op het punt om te trouwen met de knappe en succesvolle Duke. Maar wanneer ze aan de arm van haar vader naar het altaar schrijdt, beseft Melanie dat ze niet gelukkig is. Onder de verbijsterde blikken van de bruiloftsgasten draait ze zich halverwege om en gaat ervandoor.

Op zoek naar geluk heeft Alex ooit bepaalde keuzes gemaakt waar hij liever niet aan terugdenkt. Jaren later heeft hij alles in zijn leven op orde, alleen dat geluk lijkt nog steeds niet voor hem te zijn weggelegd.

Alex en Melanie zijn in twee verschillende werelden opgegroeid, maar wanneer ze elkaar leren kennen, springt de vonk over. Is de liefde het enige wat ontbrak om gelukkig te zijn? En is hun liefde sterk genoeg om te leren leven met de fouten die ze in het verleden hebben gemaakt?

Mijn mening:
Het begin, voelt nogal stokkerig, maar op een gegeven moment kom je erin. Toch voelt het verhaal de hele tijd als een rustig kabbelend beekje, heel spannend is het niet. Maar de personages maken allen en groei door. Ook vond ik de invalshoek van Mel als juwelier en Alex uit Wit-Rusland afwisselend met al die knappe Grieken/Italianen enz.
Het boek is heel aangenaam om te lezen, maar blies het me van de sokken? Nee, maar dat geeft niet, zonder hoogte verschil kan je beiden niet ervaren.  Al klinkt het vast niet als wat de auteur van het boek wil horen als iemand zijn/haar boek heeft gelezen. Maar ik vind het wel fijn, ik bedoel het is leuk als je hel erg meeleeft met iemand, maar het vraagt soms heel veel inlevingsvermogen en dat was hier voor mij niet het geval en het was dus echt pure ontspanning.
Wel ben ik nog erg benieuwd naar Olivia en Daniel. Chris en Maud. Dus al daar nog boeken van zouden verschijnen zou ik erg blij zijn. Waarvan ik dus net leer op Instagram, 10 min na het eindigend van t boek, dat Maud een eigen boek krijgt/heeft op 7 Juli. ‘Gezellig op Ibiza’ zal de titel zijn van dit deel!
Dus hoewel dit dus voor mij niet het best boek is wat ik heb gelezen, vind ik de schrijfstijl dermate aangenaam dat ik het volgende boek dus ook zeker wil lezen.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 14-06-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan ‘Bestemming geluk’ bij je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.