Kayn: Zes seconden – Danielle Bakhuis

Zes seconden

Een vriendin van mij heeft erg veel boeken aan mij voorgesteld. Op een gegeven moment hadden we het over Danielle Bakhuis en hoe haar boeken zijn. Toen zij begon over zes seconden vertelde ik haar dat dat een boek was dat ik nooit had gelezen. Een paar maanden later heeft zij mij zes seconden voor mijn 16e verjaardag gegeven. Natuurlijk wilde ik direct beginnen met lezen.

Flaptekst:
Iemand knielt bij het lichaam en houdt zijn oor boven het masker.
‘Een ambulance!’ schreeuwt een jongensstem. ‘We hebben een ambulance nodig!’
Op dat moment valt mijn leven in twee stukken: ervoor en erna.

Zes seconden. Dat is precies hoelang de Afrekening duurt: een illegaal spel waarbij een slachtoffer in elkaar wordt geschopt voor geld. Veel geld. Jasmijn en haar vriendinnen besluiten mee te doen, maar de gevolgen blijken groter dan Jasmijn ooit had kunnen voorzien. Wie kun je vertrouwen als je niemand meer kunt vertrouwen?

Mijn mening:
Wat een spannende cover heeft het boek. Een meisje met een konijnenmasker. Ik wist niet wat ik kon verwachten in het verhaal maar in ieder geval leek het mij spannend.

Nu ik het hele boek heb gelezen snap ik waarom mijn vriendin het zo leuk vond. Het is onmogelijk om te stoppen met het lezen van dit boek door de spanningsopbouw. Zes seconden is een typisch boek van Danielle bakhuis. Als je al eerder een paar boeken van haar hebt gelezen begrijp je wel wat ik bedoel. Zo ontzettend spannend! In nog geen twee weken tijd had ik het boek al helemaal uitgelezen door iedere avond 5 tot 10 bladzijden te lezen.

Dit is een Young-adult boek. Ik zou aanraden om dit boek te lezen als je iets jonger bent omdat het deels een kinderlijk verhaal is. Natuurlijk kan het gelezen worden door iedereen maar ik raad het vooral aan voor jongeren tot 18 jaar. De spanning die geleidelijk aan opgebouwd wordt maakt het boek lastig om weg te leggen. Lees het dus als je genoeg tijd hebt zou ik zeggen.

Het boek is in een goed te begrijpen stijl geschreven waardoor het makkelijk doorleest. Wel staan er aardig wat scheldwoorden in en woorden die echt van deze tijd zijn. Persoonlijk vind ik dat niet erg maar ik weet van sommige mensen uit mijn omgeving dat ze dat wat minder vinden.

Persoonlijk vind ik het verhaal net zo spannend als dat de cover er uit ziet. In het verhaal komt het konijnenmasker dat op de cover staat ook voor. Dit maakt het erg begrijpelijk waarom deze cover zo is gemaakt.

Even alles op een rijtje:

Pluspunten:
* Spannend, goed te begrijpen verhaal
* Aardig realistische stijl van schrijven
* Niet weg te leggen

Minpunten:
* Cliffhanger als einde
* Geen deel 2 uitgegeven
* Veel scheldwoorden

Beoordeling:
Ik geef ‘Zes seconden’ 4 sterren.

Gegevens van het boek:
Titel: Zes seconden
Auteur: Danielle Bakhuis
Uitgeverij: Ploegsma

Geschreven voor Kayn.
Je kan ‘Zes seconden’ bij je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.