Het geheim van het oude strandhuis – Isolde Boers*

StrandhuisHet is weer tijd voor een recensie! Het is nu weer even wat rustiger, maar ik lees nog steeds en binnenkort heb ik weer vakantie waar niks gepland is, behalve mijn verjaardag en gewoon lekker veel bloggen enz.
één van de boeken die ik wél heb gelezen is het debuut van Isolde Boers! En ook dit keer weer uit de Stal van DVP. En toen ik het boek zag, was ik zo verliefd! Het is gewoon een heerlijke hardcover! <3

De flaptekst: 
Een levend huis, nachtmerries, een mysterieuze kat en een schoenendoos vol verrassingen. Op een dag krijgt Chiara een brief van een zekere Quentin Q, die een oude bekende blijkt te zijn. Hij nodigt haar uit om op bezoek te komen in zijn oude strandhuis in St Ives. Op zolder heeft hij een doos gevonden met spullen die van haar zijn. Hoe kan dat? Chiara is nog nooit in St Ives geweest en kent ook niemand die daar woont. De schoenendoos is het begin van een spannende zoektocht in het oude strandhuis en op het strand. Gelukkig gaat Paul, Quentins neefje, mee op avontuur. Reis met Chiara mee naar Cornwall en ontdek de geheimen van het oude strandhuis en de magie van de zee.

Mijn mening:
Het is dus een debuut van Isolde Boers. Een jeugdboek is het op de gok, al zou je het ook een kinderboek kunnen noemen. Het boek is een hardcover and im in love! (Zoals ik al zei in de intro :P) Zooooooo ontiegelijk mooi! De rest is ook erg mooi ín het boek. Het verhaal begint en wat daar gebeurd komt vaker terug in het verhaal. Voor mij als volwassene had het iets minder vaak gemogen, maar ik vermoed dat voor kinderen precies genoeg ratio is met de rest van het verhaal.

Als er verschillende dingen gebeuren, vraag je je af. Hoe kan dat, en is het eigenlijk mogelijk nog iets nieuws te verzinnen? Nou laat ik het kort zeggen: JA! Het is dus nog steeds mogelijk. Ik vond het heel vlot lezen, en hoewel ik mensen niet kan begrijpen die iets tot de volgende dag kunnen uitstellen, zeker als er zoveel onbegrijpelijke  dingen gebeuren. Kan men dat hier wel, en gelukkig gaat het verhaal dan ook vlot verder, dus lang wachten hoeven we dan ook niet. Wel vond ik de reacties van de ouders niet echt typisch ouders… maar dat kan ook weer een persoonlijke mening zijn. Al met al ben ik heel erg nieuwsgierig of er meer avonturen volgen, ik denk dat dat heel goed mogelijk is met Paul, Charia en Mr Q! én ja ook die wil ik lezen als volwassene!

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 09-09-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Dit boek doet mee met een blogtour!
Strandhuis

Je kan ‘Het geheim van het oude strandhuis’ bij DVP, je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

NIEUW! Nu ook een Videorecensie!

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.