Zuidenwind (Kompas 1) – Brittainy C. Cherry

Zuidenwind
‘Zuidenwind’ Een boek van Zomer en Keuning. Pas uitgekomen. De auteur Brittainy Cherry is voor mij een onbekende schrijfster. Maar zoals zo vaak las ik de flaptekst en die sprak mij aan. Dus hij ging op mijn lijstje. Al spreekt de cover me eigenlijk helemaal niet aan. Hij is niet lelijk ofzo. Maar hij spreekt niet tot mijn verbeelding. Op naar de rest van de recensie!

De flaptekst:
Na het overlijden van haar dochtertje en het beëindigen van haar huwelijk, verhuist Kennedy naar het kleine dorpje Havenbarrow. Daar loopt ze de chagrijnige Jax tegen het lijf. Hij staat bekend als het zwarte schaap van het dorp en vanaf hun eerste ontmoeting hebben de twee een hekel aan elkaar. Maar wanneer ze erachter komen dat ze elkaar al eerder ontmoet hebben, komen er herinneringen naar boven drijven die geen van beiden hadden zien aankomen.

Mijn mening:
Maar wat ben ik blij dat dit boek bij hen is terecht gekomen. En een pluim voor degene die dit gevonden heeft. Het verhaal begint op een manier dat je denkt, waar ben ik nu in beland, daar heb ik geen zin in. En dat is enkel het proloog. Dan het echte begin. En boa. Ik dacht echt even ik sluit hem weer.
Maar toen las ik de flaptekst nog eens en herinnerde ik me dat die mij een goed gevoel gaf en aansprak. Dus ging ik verder en wat ben ik blij dat ik dat deed. Het boek gaat vlot, maar is geen pageturner.
Er zijn stukken waardoor ik hardop uitschaterde van het lachen. Hoewel een deel cliché, zijn er enkele dingen die het anders en origineel maken. Ik bedoel er is een plottwist die ik echt niet zag aankomen! Het blies me echt van mijn sokken! De schrijfstijl is lekker, de zinnen zijn goed te volgen, en 100% dat ik de rest van de serie wil lezen en ik denk dat ik ook alles voor in de boekenkast wil hebben. Er komen dus nog drie delen, en één daarvan is Conner. Maar de andere twee denk ik zijn Derrek en Amanda. en ik ben benieuwd of dat ook gaat gebeuren, afwachten maar!
Ieder geval vind ik dat we deze auteur in de gaten moeten houden.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 17-09-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan ‘Zuidenwind’ bij je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.