Christopher Plum en het zwaard der wanhoop – Tamara Geraeds*

Zwaard
Het gebeurd niet vaak maar in korte tijd nog een kinder/jeugdboek, hoewel niet gepland. Kayn zou hem lezen, maar had te weinig tijd om hem uit te krijgen. Dus ging ik als de wiedeweerga aan de lees!

De flaptekst:
Ga mee op een magisch avontuur, waar legendes werkelijkheid worden en gevaarlijke schurken op de loer liggen… Christopher Plum is geen held. Hij is niet moedig en sterk en kan eigenlijk niets bijzonders. Maar daar zal snel verandering in komen… Christophers leven staat op zijn kop als hij een magisch zwaard vindt in een geheime tunnel onder zijn huis. Een vreemde stem draagt hem op het zwaard in veiligheid te brengen. Maar dat is niet gemakkelijk, als blijkt dat er twee schurken achteraan zitten die de macht over de wereld willen. Christopher krijgt magische hulp van bijzondere vrienden. Maar komt die hulp op tijd? Een spannend avontuur, volgepakt met magie en legendes én…. twee hilarische schurken!

Mijn mening:
Het is duidelijk een jeugdboek en hoewel ik dat probeer te onthouden bij het lezen, zijn er een paar dingen die mij opvallen. Ieder geval is de opening zo dat je gelijk meeleeft met Christopher, en on his side bevind. Het leest lekker weg in het begin. Maar op een gegeven moment gaat het vlotte er een beetje vanaf. Er gebeurd nog genoeg nieuws, maar er is iets wat naar mijn smaak echt te vaak word herhaald. Maar ok. ik ben volwassen. Maar er valt me nog iets anders op. Christopher moet snel ergens heen, en hij kan door iemand geholpen worden om daar snel te komen. Maar dat kan enkel bij hem want het is een speciale manier. Nou dat doet ie dus. Maar het geboefte is alsnog eerder en het is toch best wel een afstandje! Ik bedoel in een fantasy verhaal kan alles, maar dat het niet benoemd word vind ik ergerlijk. Op dit punt heb ik het boek nog niet uit, dus er is nog een kans dat er meer uitleg komt. En er bestaat ook gewoon de kans dat het niet komt. Want het is een kinderboek en je hoeft niet alle details en uitleg te geven. Maar dat is een grens die soms moeilijk te vinden is.

Ondertussen heb ik nu het boek uit. Het is een leuk fantasy verhaal met leuke, en voor mij originele elementen. Wat eerder typte over uitleg. Een echte uitleg was er niet, maar er was een opmerking die je zo zou kunnen interpeteren. Ik ben benieuwd wat de anderen er van vinden. Nog een laatste punt. De cover vind ik mooi en zou zag ik mij idd ook Christopher voor me!‘Christopher Plum en het zwaard der wanhoop’ hoort bij een blogtour! Alle eerdere recensies kan je hier vinden!
zwaard


Origineel geschreven door Anja de Rijk op 24-09-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan ‘Christopher Plum en het zwaard der wanhoop’ bij DVP, je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.