JP & IK – Dani van Doorn*

JPAl een heel poosje heb ik regelmatig contact met Dani, veel over boeken maar ook over andere dingen. Ieder geval werd het hoog tijd om een boek van haar te recenseren én ook om te leren hoe zij in haar boeken er mee omgaat met schelden.

De flaptekst:
Tess is maf. Hart-stik-ke maf. Aldus JP. En daar heeft hij wel een beetje gelijk in. Ze is impulsief en eigenwijs en zit vol creatieve – Tessiaanse – oplossingen voor zaken die haar niet bevallen. Vooral als het JP’s leven betreft. En toch laat ze zich inhuren om een tijdje zijn vriendin te spelen. JP betaalt goed en ze hebben allebei hun redenen om deze neprelatie vol te houden. Maar eerlijk gezegd loopt het al gauw uit de hand. Tess begint een waar offensief om haar gezonde levensstijl te laten overwinnen in JP’s leven en JP biedt pittige weerstand. Na een aantal intensieve weken worden ze door JP’s baas en zijn sympathieke vrouw uitgenodigd voor een zeilvakantie in de Cariben. Dat betekent zestien uur per dag het sprookje JP & IK volhouden! Maar o, wat is het mooi daar, en zo romantisch… Is het een chicklit of een parodie op een chicklit? Dat mag de lezer zelf bepalen.

Mijn mening:
De flaptekst is ieder geval een hele goede weergave van het boek. Want het is zó anders, het is net een klucht. Maar wel echt een hele leuke! Ik heb nog nooit eerder een boek gelezen wat zo neergepend is. En hoewel absoluut mijn stijl niet is en ook zeker niet voor elke week heb ik er  wel van genoten.
Om de vraag aan het einde van de flaptekst. Ik ga voor een regelrechte romcom ala Tom en Jerry. Ik vond het heerlijk hoe Tess van zich afbeet, en hoe verwarrend het verloop voor hun beiden was. Je zou het een enemy to love-story, kunnen noemen maar eerlijk, hoe JP word beschreven, denk ik het toch ook weer niet. En meer zeg ik niet, dan verklap ik veel te veel en dit is een verhaal wat je zelf moet beleven, zelfs als je tot de conclusie komt dat de stijl niks voor je is, moet je dit boek hebben gelezen. Want je mist anders echt iets!


Origineel geschreven door Anja de Rijk op 27-07-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan ‘JP&ik’ bij je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.