Sweet home Carolina – Debra Eliza Mane & Olivia Hill*

Carolina‘Sweet home Carolina’ is een boek en een samenwerking van Debra Eliza Mane en Olivia Hill. Van beiden nog nooit wat gelezen gehad…. Maar met dit redelijk korte verhaal komt daar verandering in. De cover vind ik ok. Het doet me aan de herfst denken en is ook best bijpassend, enkel die hond! Die vind ik echt een beetje maf in de afbeelding. Of ben ik nu de enigste?

De flaptekst: April runt een hondenuitlaatservice in North Carolina en neemt haar vrolijke viervoeters elke dag mee naar het landgoed van haar opa en oma. April vindt het heerlijk toeven in de natuur, dicht bij de plek waar ze opgroeide. Tot ze op een dag een sexy maar botte vreemdeling tegen het lijf loopt, die haar van het landgoed wegstuurt. Wie denkt hij wel niet dat hij is?

Makelaar Austin heeft zich door zijn neef weer eens met een onmogelijk project op laten zadelen. Een landgoed met een vervallen boerderij? Dat krijgt hij nooit verkocht. Bovendien zwerft de kleindochter van de eigenaren er nog rond en die is woest als ze hoort dat het landgoed verkocht gaat worden. Austin kan het bijna niet over zijn hart verkrijgen haar weg te jagen, want die combinatie van rode haren en opvliegendheid maakt haar voor hem onweerstaanbaar. Kan hij dit alles wel zomaar van haar afpakken?

April doet op haar beurt enorm haar best het landgoed te behouden, maar daarvoor zal ze op zoek moeten naar de mysterieuze Z.W., die het landgoed te koop heeft gezet. Wie is deze persoon en hoe heeft hij of zij het recht verkregen het land zomaar te verkopen? En wat moet ze aan met Austin… is hij een vriend of een vijand…?

Mijn mening:
Ik was even verward bij de eerste bladzijdes. Want ik had niet meer de flaptekst herlezen toen ik begon en was dus even vergeten in welk land t afspeelde. Het is een lief en heerlijk verhaal om te ontspannen. De personages zijn leuk, al leek Austin in t begin nogal een een stijve en carrièrejager. April is leuk, vooral haar gedachten zijn hilarisch.
Ik had super graag t landgoed willen zien, en met hen meegereden op de Tour over t landgoed. Paarden en paardrijden doen t eigenlijk altijd goed bij mij in boeken. Eén ding viel mij wel op. Of eigenlijk twee. Ze is grauw in t gezicht maar is bijna elke dag buiten op t landgoed…. Als ze ongeveer 8 uur per dag met de honden buiten is, hoe kan ze dan grauw zijn van de stad. Wat dus nog meer opviel, hij zegt haar de gegevens door te sturen, maar nergens in het verhaal is er een moment dat ze haar email heeft gegeven. En ook niet qua logica, want dat is het eerste telefoontje naar hem van haar uit. En hij had voordat niet haar telefoonnr, want hij heeft enkel  zijn kaartje aan haar gegeven. Maar die twee details deed de pret niet drukken! Een heerlijke read ter volledige ontspanning met een dekentje op de bank.

‘Sweet home Carolina’ hoort bij een blogtour! Alle eerdere recensies kan je hier vinden!

Carolina


Origineel geschreven door Anja de Rijk op 15-10-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan ‘Sweet home Carolina’ bij DVP, je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.