#IkDateThuis – Lily Frank*

#ikdatethuis
‘#IkDateThuis’ door Lily Frank, begonnen in de Lockdown, een verhaal waar ik later dus in rolde, een verhaal dat me toen te pakken kreeg, ondanks dat ik al mijn neus vol had met alles over corona. Nog steeds, maar waarom vind ik dit dan wel leuk?

De flaptekst:
Het valt niet mee om je liefdesleven weer op te pakken als je hart aan diggelen is gegooid. En het valt al helemaal niet mee om te daten als je door een intelligente lockdown aan huis bent gekluisterd! Samyra is het zat om te kniezen om een ex die haar gedumpt heeft. Ze is 24 jaar en heeft een leuke baan bij het theater, maar mist desondanks iemand in haar leven. Net als ze besloten heeft om weer te gaan daten, gooit het coronavirus roet in het eten. Toch geeft Samyra de moed niet op. Met alle online datingmogelijkheden moet ze vast ook thuis kunnen daten, mits haar irritante buurman het niet steeds verpest voor haar. Alles is in ieder geval beter dan accepteren dat haar ex Sander groot gelijk had dat hij haar verliet…

Mijn mening:
Allereerst leest het verhaal echt ongelofelijk vlot. Samyra is een vrouw waarin ik mij herken. Haar humeur, gedachtes, en ook het daten is herkenbaar. En het gevoel wat Lily op papier krijgt, dat awkward stukje; van wat moet ik zeggen, of doen. Het is spot on! Elke date is anders en toch ook weer het zelfde. Vooral als je moet zeggen, sorry, het wat leuk je te ontmoeten maar voor mij houd het hier op. Ik heb verder geen klik of vonk met je. Nou hoewel bij mij nooit een kleedje onder mijn reet vandaag is getrokken, komt de situatie echt geloofwaardig over, al had ik dan een keer een vasthoudener typ.
Wat voor mij leuk was alle online berichtjes te lezen die werden uitgewisseld. Leuk en zo anders dan ik gewend ben. Ok beter kan dan al snel, want mijn ervaringen zijn, hier schrijven ze niet of enkel als ze van bil willen. Wat mij heel erg goed bevallen is de chemistry tussen Li en Samyra. Een beetje enemies to lovers-verhaal met een beetje Nederlandse nuchterheid erbij. Ik vind dan ook dat Lily Frank met dit boek een grote stap heeft gezet met het beschrijven van diepgaande karakters. Dit verhaal speelt zich een stuk duidelijker af in Corona dan het andere boek van de facebookgroep, maar het is dermate gefocust op Samyra en Li dat het toch merendeels op de achtergrond blijft, aanwezig maar niet storend. Het leest ontzettend vlot, en als Lily zo blijft schrijven lees ik heel graag het volgende boek van haar hand!

‘#IkDateThuis’ hoort bij een blogtour! Alle eerdere recensies kan je hier vinden!
#ikdatethuis

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 20-10-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan ‘#IkDateThuis’ bij DVP, je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.