Ellowyns toren – Cathinca van Sprundel*

EllowynsEen boek van Cathinca’s hand, dat belooft sprookjes en mythes maar dan anders. Ander dan je zo tot nu toe kent, vaak met een twist!

De flaptekst:
Een eenzame toren, een versteend leger en een prinses die haar broer zoekt, maar de liefde vindt. Merryns broer Arthen hoeft maar één ding te doen om koning te worden: zichzelf bewijzen door naar het verloren domein te gaan en daar een bruid of een wonder te vinden. Merryn wacht gespannen op zijn terugkeer, totdat ze ontdekt dat enkele hovelingen Arthens ondergang beramen. Merryn reist zelf naar het verloren domein om Arthen te waarschuwen. Eenmaal daar stuit ze echter op een toren, waarin het wereldvreemde meisje Ellowyn woont. Wie is Ellowyn en kan Merryn haar misschien ook redden..?

Mijn mening:
Het verhaal is nieuw, er zit een hint naar aan bekend sprookje, maar verder is het voor mij onbekend, ik denk niet dat ik elk sprookje, mythe en legende op deze aarde ken. Cathinca heeft een talent om deze verhalen nieuw leven in te blazen. Elke keer weer houd iets van haar hand komt mijn aandacht goed vast. Wel vind ik, hoewel ze in het verhaal voorkomt, ze is niet de hoofdpersoon, dat het boek naar haar heet. Maar dat is puur mijn mening, en doet verder niks af aan het verhaal. De cover zelf vind ik heel mooi vormgegeven en past uitstekend in het verhaal.
Het is gewoon een lekker boek om te lezen!

‘Ellowyns toren’ hoort bij een blogtour! Alle eerdere recensies kan je hier vinden!
Ellowyns

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 21-10-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan ‘Ellowyns toren’ bij DVP, je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.