Alles volgens plan – Myra Slot

Alles volgens planOh my, wat een heerlijk boek! Ik lees het ongeveer met 1 oog. Oogontsteking na een covidtest, waar bij ze even controleerden of ik hersenen had. Blijkbaar wel :P. Maar het las ook met een oog ongelofelijk lekker! Ps ook te vinden via Koboplus!

De flaptekst:
Voor de 24-jarige Nora van Schaijk bestaat er niets anders dan haar Grote Plan: accountant (en later partner) worden bij Klaver & Van Schaijk; het accountantskantoor van haar ouders. Ze is gestructureerd, netjes, zakelijk en komt altijd haar beloftes na. Wanneer ze echter op het punt staat om te starten met haar praktijkopleiding, wordt het testament van haar oma bekend gemaakt. Nora herinnert zich opeens weer dat ze oma Ellie op haar sterfbed beloofde haar as uit te strooien. Ze wist alleen niet dat dit in oma’s oude Fiat 500 Topolino uit 1955 moet. En ze wist al helemaal niet dat ze per dag de bestemming voor de volgende dag te horen zal krijgen. Toch besluit ze haar belofte na te komen en zet ze haar carrière plannen in de wacht voor de reis van haar leven, want die bevat zo’n beetje alles waar ze niet van houdt: verrassingen, onverwachte wendingen en onbekende bestemmingen. En als ze dan ook nog reisjournalist Rens ontmoet, die in alles haar tegenpool is en niets volgens plan doet, is de ramp compleet. Want hoe plan je een reis als er constant dingen niet volgens plan verlopen?

Mijn mening:
Wát een leuk boek! Nora leest in het begin echt als een oude tut, en dat was volgens mij, precies de bedoeling. Je ziet Nora dan ook door het verhaal heen veranderen, met een lekkere romantische ‘en nostalgische touch. Het verhaallijn is een ietsepietsje voorspelbaar voor mij, maar helemaal geen ramp. Daarbij zijn er eigenlijk weinig cliches gebruikt. Alles verloopt volgens een logisch patroon, niet te snel of te langzaam. En dat maakt het heel geloofwaardig!
‘Alles volgens plan’ is een heerlijk boek waarmee je kan wegdromen, voor mij kwam het zelfs heel dicht in de buurt omdat ik in Zuid-Duitsland woon én weet waar Bruckmühl ligt, daar en ook in Kufstein kom. Ik vind dat zo leuk en echt geweldig om te lezen! Heb echt niks te mekkeren over dit boek. Easy Peasy!


Origineel geschreven door Anja de Rijk op 07-12-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan ‘Alles volgens plan’ bij je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.