De Jacht op de Wolven – Christine Charliers*

De jacht op de wolven

Blogtour, winactie, videorecensie. Ja er gebeurd veel vandaag en met het nieuwste boek van Christine!
Het vierde! Een vervolg én een losstaand verhaal van de eerder verschenen trilogie. De recensies van daar kan je hier vinden. Ga je mee?

De flaptekst:
Na een inbraak bij haar thuis ontdekt Esther dat er in haar omgeving illegale jachtpartijen gehouden worden. Alle wolven in de streek lopen gevaar! Terwijl haar ouders op reis zijn en ze bij Hector en Els logeert, komt Esther op het spoor van de jachtorganisatoren en hun klanten. Maar de criminelen kruisen haar pad en doen er alles aan om te verhinderen dat ze ingrijpt. Ze zijn zelfs bereid om over lijken te gaan. Gelukkig heeft Esther haar vriend Jonathan aan haar zijde en bezitten ze allebei een geheime kracht… Ontdek hoe het voelt om een wolf te zijn! Het vierde, perfect los te lezen verhaal over Esther.

Mijn mening:
Is dit boek net zo leuk, spannend als de eerdere delen over Esther en Jonathan was mijn gedachte.
Ja. Maar het is anders. Allereerst bevind zich meer Vlaams in dit verhaal. Ik vind het leuk en omdat ik zelf ook met Christine praat ben ik er ook aangewend. Als je dat niet bent kan je de meeste betekenissen wel raden. Toch vind het grappig. Zinnen als; ‘in de sofa zitten?’ en ‘Ik weet nog wolven zijn.’ of woorden als; ‘Trapladder.’ en ‘Haartooi’
Het doet mij glimlachen.
Wel viel mij iets op wat ik minder vond. Het is niet belangrijk voor de verhaallijn. Milla kennen we uit de eerdere boeken en nu uit het niets zei ze; ‘Helaba’. Ik ken het woord niet en vermoed iets van hallo gezien de situatie. Google verraad me dat het een Spaanse groet is  dat ‘hé gij daar’ betekend. Super leuke touch. Maar het is nog nooit eerder voorgekomen… Ik had dat graag vaker gezien.

Dan komt Hector. Die gabber. Ik word geloof ik nooit vrienden met hem! Ik snap hem echt niet! Al is hij nu een stuk beter al dan in de andere boeken.
Bijv.
Eten is belangrijk. maar als er nood(spoiler als ik een ander woord gebruik) is, waarom mag ze dan niet berichtjes die binnen komen bekijken van Hector. Of dan iemand mogen redden maar wel om 11 ’s avonds uur thuis zijn? Die logica kan ik niet volgen. Wel is het consistent door alle boeken heen, dat ik zijn gedrag niet kan volgen. Dus dat is goed… 😛

Het verhaal leest als een tierelier. Ik had het in no-time uit. Een heerlijke read. De over is een plaatje, al had ik graag op de rug dat bruine vlak niet gezien. Dan had hij helemaal bij de rest gepast. Er gebeurd genoeg en ook onverwachte dingen. Maar bloedstollend spannend was het voor mij niet. Wat btw ook niet erg is. Ik heb dus alle boeken gelezen, al dan nu niet hergelezen voor dit boek. Ik weet niet of het boek echt goed als standalone te lezen is. In het begin is een kleine uitleg. Wat goed is. Maar ik denk dat alsnog velen niet gelijk de band met Levi, Sam en Alexander begrijpen.
Ik raad dan ook gewoon lekker aan dat iedereen de rest ook gewoon lekker leest! Verder vond ik het wachten waard!

Je kan dit boek winnen! Kijk het filmpje en vind uit welke letter ik heb van het woord. Heb je alle letters, dan kan je puzzelen. Jou antwoord kan je sturen naar: Info@Christinecharliers.be. Meedoen tot 31 Januari 2022.

Hier vind je een overzicht van alle bloggers die mee doen! Dit zijn hun instahandels en op hun blog staan hun recensies met de letters! Christine deelt alles ook op haar facebookpagina!

de jacht op de wolven banner

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 10-01-2022
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan ‘De jacht op de Wolven’ bij je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.