Een klus voor twee – Esther Stui*

een klus voor twee
Dit is een moeilijke recensie mensen. Ik ben eerlijk. Maar dat is soms ook lastig. Maar ik ben open tegen iedereen.
De recensie die je zo meteen gaat lezen, bevat niet alles wat ik vind. Het is meer een samenvatting van mijn mening en opmerkingen. De auteur van wie ik dit boek ‘Een klus voor twee’ ter recensie heb mogen ontvangen, krijgt alles. Maar het is niet leuk voor jullie, mij en de auteur omdat hier te doen. Het is nog steeds eerlijk, maar gewoon met minder details. Eén ding is wel; de titel is geweldig!

De flaptekst:
Iris heeft het helemaal gehad met mannen. Telkens wordt er tegen haar gelogen of wordt ze bedrogen. Van nu af aan gaat ze het anders doen! Ze gaat orde op zaken stellen. Haar kinderwens is echter groot. Nu het met een partner niet gaat lukken, gaat ze voor het alleenstaand moederschap en staat ze op het punt om zich in te schrijven bij de spermabank. Dan krijgt Iris een nieuwe buurman, hij is haar absolute tegenpool. Thomas is accountant, loopt strak in het pak en Iris heeft haar eigen klusbedrijf, zij draagt werkkleding en schoenen met stalen neuzen. Door een personeelsprobleem bij het aannemingsbedrijf, krijgt Iris de leiding over de renovatie van Thomas’ huis. Daardoor komen hun verschillen pas echt naar voren. Thomas past echter iedere week een dag op zijn neefjes. Is hij de perfecte vader voor haar kindje? Of kan ze beter haar relatie met Maarten weer nieuw leven inblazen?

Mijn mening:
Het idee voor het verhaal is leuk. Iris heeft niet een alledaags beroep en ook een eigen bedrijf. Heerlijk, daar houd ik van. De moeilijkheid voor mij met dit boek ligt meer aan de uitwerking. In de eerste 28 bladzijdes vind je 25 namen, bijnamen niet meegerekend. Het boek heeft btw grote zijdes, houd dat in gedachten! Het is niet altijd duidelijk wie spreekt. De tijdsverloop is niet altijd logisch te volgen. Sommigen dingen zijn dubbel, en veel is tell ipv show.
Karaktervorming voelt voor mij ook aan alsof die nog niet helemaal klaar was. Tenminste niet voor iedereen. Er zijn 3 personages, die mijn hart hebben gestolen en ik voel Esther’s liefde voor hen.
Er zijn eerlijkgezegd meer punten. Maar die noem ik dus niet. Het voelt voor mij aan alsof er nog minimaal twee proefleesrondes overheen moeten voordat het uitgegeven zou worden. (Ik vind dit o.a. een grote valkuil van Boekscout.) De basis is goed. Dus mijn mening is volgende: Zonder het goede idee, maakt het niet uit hoe je schrijft. Niemand wil het lezen. Dit boek heeft het goede idee, en ook leuke details.
Zijn er schrijvers waarvan ik nooit meer een boek zou oppakken omdat ik ze slecht vind. Dit gaat NIET op voor Esther, haar boek ‘Een klus voor twee’. Ik kijk er naar uit hoe het volgende boek eruit gaat zien. Want ik denk dat met elk verhaal Esther beter gaat worden!
Wetende dat dit boek bij Boekscout is uitgekomen, ben ik dit keer blij verrast door de cover! Het is een plaatje!

Ik deel jullie hieronder nog Esthers sportieve reactie die ze schreef op haar eigen blog:
een klus voor twee reactieOrigineel geschreven door Anja de Rijk op 05-01-2022
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan ‘Een klus voor twee’ bij je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

3 Responses

 1. Esther Stui
  Esther Stui at |

  Lieve Anja,
  Dank je wel voor je recensie. Je hebt mij stof tot nadenken gegeven. Ik weet dat ik nog veel kan leren, maar ik heb daar hulp bij nodig. Hopelijk geeft een uitgever mij een kans en krijg ik dan begeleiding van een redacteur. Daar schiet Boekscout in te kort. In mijn gedachten hou ik steeds een Facebook-bericht van Aline van Wijnen van augustus vorig jaar. Ze schreef over de verschillen in meningen van haar lezers en zelf van haar vriendinnen. Smaken verschillen en dat is maar goed ook. Een recensie is iemands mening, punt uit. Amarins, wat ben je toch een lieverd dat je het gelijk voor mij opnam!
  De foto’s op de covers van mijn boeken zoek ik zelf uit. Het liefst maak ik de foto ook zelf. Voor “Een klus voor twee” mocht ik de foto van Middelburg gebruiken van fotograaf Thijs Willemstein.
  Liefs, Esther

  Reply
 2. Dani van Doorn
  Dani van Doorn at |

  Goed dat je het coverbeeld zelf bepaalt. Veel uitgevers in de lijn van Boekscout doen er te weinig aan (vreemd genoeg), hoewel ik hen een gunstige uitzondering vind.

  Maar het is zo jammer als een boek al niet aanspreekt door de cover, daar begint het toch. Ik vind deze foto ook mooi! Iets meer ruimte voor de titel en dan was ie ‘af’ geweest ☺Dat is dus ook een mening, haha! Hoewel er wel iets te zeggen is voor een goed leesbare titel.

  De inhoud ken ik niet, dus daar kan ik niets over zeggen. Maar doe je voordeel met de kritiekpunten, zou ik zeggen. Bij mij moet zoiets een tijdje bezinken, voordat ik er iets mee kan.

  Reply

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.