Het lied van Ariane – Petra Doom

Ariane
Wow! Gewoon weg wow.
Ik begon in het boek met een luisterboek omdat ik een buddyread deed met de lieve dames van Boeken van Nederlandse en Vlaamse auteurs.
Het boek had ik voorbij zien komen en de cover was wow. Maar omdat hij er niet als ebook was en ik eerder nog niet het luisteren had ontdekt, was ik hem weer vergeten. En poh dat was geen goed idee, dat vergeten hé. Ik begon met luisteren en de stem is echt heel prettig. Maar het verhaal ging daardoor zooooooooooo langzaam. Ik kon die spanning echt niet aan. Toen ik een bliksemboekje aan Nederland bracht heb ik snel het boek besteld en nu heb ik het in een prachtige hardcover editie! Hij is zo ongelofelijk mooi!

De flaptekst:
In Parijs klinkt overal muziek, zeker in het prestigieuze Conservatoire Eurydice. Maar hoort Ariane daar wel thuis? Ze twijfelt niet alleen aan haar talent maar ook aan haar verstand: nacht na nacht schrikt ze wakker van een melodie die er niet is. En waarom voelt ze de drang om in te grijpen wanneer een onbekende jongen overvallen wordt? Ze ontdekt een ontstellende waarheid: dat Liederen van Kracht de enige verdediging zijn tegen een oeroud kwaad. In de straten van Parijs waart een dreiging rond die alles zou kunnen veranderen. 

Mijn mening:
En dit boek is so magisch mooi geschreven het idee van muziek, de kracht van muziek dat het voor mij heeft en het idee dat dit echt zou kunnen zijn, en dat het jammer is dat we niet allemaal zo kunnen zijn.
Al heb ik niet het idee dat ze er heel veel lol aan beleven op het moment. Maar ik zou dolgraag op deze manier muziek willen ervaren. Het lijkt me prachtig. De sfeer en de symboliek erin is erg mooi gedaan, ik was gewoon erg graag een onderdeel van willen zijn.

De wereld is een klein beetje ingewikkeld. Voorin staat wel een woordenlijst enz. Maar soms is het een beetje minder makkelijk te volgen naar mijn gevoel, er komen vreemde namen in voor en de wereld is nieuw en onbekend, dus soms gebeurd het dat ik wat meer moeite heb. Maar het komt overeen met Ariane haar eigen ervaringen. dus we ervaren ongeveer hetzelfde dus heel erg is het niet. Al hoop ik dat in een volgend boek dit niet het geval is. Ik zal als het tweede deel in het najaar uitkomt, (eeuwig wachten dus :P) ook zeker dit boek herlezen zodat ik helemaal up-to-date ben!
Petra Doom. Nog nooit had ik iets van haar gelezen en dit is een uitstekende kennismaking geweest!

Je kan ‘Het lied van Ariane’ bij je lokale boekwinkel of bij bol.com bestellen.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 24-04-2022
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.