De Pompoenprins – Cristina Olivia, Cristina Carini & Anna Maria Colantoni*

PompoenprinsDe pompoenprins is een prachtig boek, de cover is zo aansprekend voor mij. én dan ook nog eens een hardcover. Wat wil je nog meer? Klik of scroll verder voor mijn mening!

De flaptekst:
Wanneer je hart door angst wordt gegrepen, het maakt niet uit welke angst, dan kan het zo hard worden als een pompoen, hoewel het vanbinnen gevuld is met mooie dingen: liefde, talenten en het vermogen om alles te bereiken. Prins Kevinick is vriendelijk en aardig tegen iedereen, maar zelf liefde ontvangen maakt hem bang. Wat als hij gekwetst wordt? Hij leeft liever een veilig leven in zijn paleis, zonder ooit pijn te voelen. Maar dan wordt hij op een avond bezocht door een stralende Geest, die hem vertelt dat hij zijn hart moet openen. Hij wordt betoverd en verandert in een pompoen: hard van buiten, maar zacht vanbinnen. Wie kan hem nu nog redden? Of kan hij door zijn droom te volgen zichzelf bevrijden? ‘De Pompoenprins’ en drie andere moderne sprookjes uit Italië geven de lezers avontuur, liefde en wijze levenslessen. Met illustraties van Mariska Maas.

Mijn mening:
Naast de mooie cover bevat het boek ook mooi illustraties! Sfeervol en duidelijk.
Het boekje is dun en bevat vier moderne sprookjes geschreven door drie schrijvers, en ik merk niet echt verschil tussen de drie. Alle verhalen worden vertel in de alwetende stijl. Het is een stijl die niet heel vaak voorkomt en ik lees hem ook niet heel erg graag merkte ik nu. De verhalen zijn leuk, maar ik had graag meer vervoering ervaren!
Aanwinst voor in de kast en voor mooie foto’s!

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 04-05-2022
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan ‘De Pompoenprins’ bij je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.