Beter laat dan nooit – Charlotte DeMonchy*

Beter laat dan nooit‘Beter laat dan nooit’ van Charlotte DeMonchy. Niet mijn eerste boek van haar, maar ik wist niet dat de Nederlandse was! Dat leerde ik pas toen ik zag dat ze op de longlist van de Valentijnprijs stond! Zo leer je nog elke dag nieuwe dingen bij! Wist jij het wel?

De flaptekst:
Als Merle hoort dat haar hippie-oma haar enige bezit, het oude statige huis op de rotsen van Cornwall, heeft verkocht aan een investeerder, vreest ze dat de oude vrouw het slachtoffer is geworden van een harteloze oplichter. Hoewel Merle – een succesvolle internetondernemer en een no-nonsense type – gemengde gevoelens heeft over de kleurrijke levensstijl van haar artistieke, hasj rokende oma, besluit ze toch af te reizen naar het kleine dorpje waar ze als kind vele zomers doorbracht. Want als het om zaken gaat, beschouwt ze zichzelf als de aangewezen persoon om haar bij te staan.

Als de investeerder die haar oma heeft uitgekocht James Miller blijkt te zijn, de pestkop van het dorp die vroeger kwallen in haar zwembroek duwde, is Merle dubbel gemotiveerd hem een lesje te leren. Helaas blijkt hij ineens ook de kleinzoon van oma’s nieuwe grote liefde te zijn, wat de situatie ingewikkeld maakt. Helemaal als ze min of meer gedwongen wordt om samen met hem een verrassingsbruiloft te organiseren voor de bejaarde geliefden.

Mijn mening:
Het is een erg leuk verhaal en het loopt vlot. Maar toch niet het sterkste werk wat ik heb gelezen van Charlotte DeMonchy. Dat is trouwens niet erg. Alle elementen waren er wel, maar gewoon niet tot de volle potentie gebruikt naar mijn mening. Het einde vond ik een beetje onbevredigend. Ook Jessie doet dingen die een beetje uit het niets kwamen en uiteindelijk werd het wel weer een beetje geloofwaardig. Maar logisch nee, en ik kan het ook niet onder een plottwist schuiven. De personages zijn leuk en er zit goede humor in, zo goed da ik hardop moest schaterlachen. Sinds C. kan ik goede humor in boeken heel erg op waarden schatten!
De cover vind ik erg mooi en bijpassend bij het verhaal en de gebeurtenissen in het boek. Ik las dit boek al paperback én als luisterboek. De stem is fijn, maar soms heb je geen idee wie wat zegt. Daar had de voorlezende stem iets meer kunnen verbeteren.

Je kan ‘Beter laat dan nooit’ bij je lokale boekwinkel of bij bol.com bestellen.

TOEVOEGING:

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 16-02-2022
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.