De binnentuin – Reina en Margreet Crispijn*

Binnentuin‘De Binnentuin’ van de zussen Margreet en Reina Crispijn. Een C- boek. Ontstaan toen iedereen het zo kon gebruiken de wereld te vergeten! Nou dat gebeurd ook zeker met alles wat er in deze tuin afspeelt!

De flaptekst:
Eén groentetuin verbindt de levens van verschillende buren in Margreet en Reina Crispijns aangrijpende roman ‘De binnentuin’. Een verwaarloosd veldje met daaromheen de kleine achtertuinen van hoge herenhuizen: dat is de tot de verbeelding sprekende setting van ‘De binnentuin’ van Margreet en Reina Crispijn. De dochter van vrienden van de eigenaar, de heer Laarhuis, komt op het idee om het veldje om te toveren tot een gezamenlijke groentetuin. Alle buren die meedoen hebben zo hun eigen verhaal. Ruzies, problemen en verliefdheden: alles passeert de revue. En langzaam maar zeker raken al deze levens door de binnentuin met elkaar verweven. Margreet en Reina Crispijn nemen je in ‘De binnentuin’ mee naar een bijzonder stukje grond, bevolkt door bijzondere karakters. Een heerlijk feelgoodverhaal vol realisme én wegdroommomenten.

Mijn mening:
Setting is niet helemaal origineel maar wel heel goed neergezet met originele elementen! Er gebeurd heel veel in het verhaal, ik denk dat als er iets minder afspeelde het wat overzichtelijker was geweest.
Maar nu zat er voor ieder wat wils bij!

Ik kon verschillende personages heel goed kielhalen en dat is duidelijk een kenmerk van de zusjes dat ze hele goede verschillende personages neerzetten. Geloofwaardig maar al dan niet een kreng :P. Toch had ik hier en daar mee willen zien, maar door de hoeveelheid personages maakte dat het hier en daar oppervlakkig bleef. Omdat er niet genoeg tijd en ruimte om iedereen de juiste hoeveelheid verdieping te geven die ik gewoon ben bij beide dames!
Maar toch een lekker boek wat ik met veel plezier heb gelezen!

Je kan ‘De binnentuin’ bij je lokale boekwinkel of bij bol.com bestellen.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 28-02-2022
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.