Een Streepje tegen – Wendy de Liefde*

streepje
Een boek wat me aansprak en angst aanjoeg. Why? Omdat de hoofdpersoon dezelfde ziekte heeft als ik. Ik vind het tof dat het in een boek voorkomt. Maar wat als het te levensecht word? Is dat nog wel leuk om te lezen?

De flaptekst:
Als na een jarenlange zoektocht De Ware eindelijk op Sarahs pad komt, is de weg naar haar ultieme droom – moeder worden – nog maar kort. Dénkt ze. Dan blijkt die route meer hobbels te kennen dan ze van tevoren had ingecalculeerd… Wat volgt is een ploeterende zoektocht, waarin Sarah voor grootse beslissingen komt te staan. Want wat als De Ware toch niet De Ware blijkt te zijn? En wat als je hoofd en hart allesbehalve op één lijn liggen met elkaar? Lukt het haar om, ondanks alle tegenslagen, haar droom te verwezenlijken?

Een meeslepend verhaal over (zelf)liefde, vriendschap en acceptatie.

Mijn mening:
Het boek van Wendy lag al een poosje klaar, maar ik voelde een beetje tegenzin, precies wat ik in de inleiding beschreef. Maar dan ging ik toch ook eindelijk beginnen. De blogtour van dvp, waar het boek is heruitgegeven deed me beseffen dat langer wachten toch niet hielp! Het verhaal begint me Sarah en haar gevoelens door het verhaal heen zijn merendeel wel herkenbaar voor mij. Niet alles. Bijv. de druk na een paar maanden proberen is mij vreemd. Maar ik lees dit en ik weet namelijk al jaren dat ik pcos heb dus ik reageer daar heel anders op dan als je het net hoort. De emoties zijn wel vergelijkbaar, maar ook daar zit verschil. Zij wil gelijk een kindje dus de artsen reageren dan anders.
Het boek is in verschillende jaren opgedeeld met hoofdstukjes. Je hupt dus zo door de jaren heen, het leest daardoor heel erg vlot. Maar soms mis ik de verbinding met de personages. Voordat ik hem kon vatten, was er weer een tijdsprongetje gemaakt. Maar dat is denk ik voor iedereen persoonlijk. Het verhaallijn heeft meer richting het einde beweging. Heel origineel vond ik de meeste twists niet, maar heel storend waren ze ook niet.
Ik vind het een geslaagd boek, niet zo erg als ik mij bijna had voorgesteld. Nee verre van dat. Hij las echt lekker door en ik ben zeker benieuwd naar een volgend boek.

De eerste versie, die ik als paperback heb en de e-book wat ik heb gelezen, zijn qua inhoud 100% gelijk. Enkel de covers zijn verschillend. En dan ook echt verschillend in elk oppervlakte! De cover die je hier ziet is de cover van DVP!

Je kan ‘Een streepje tegen’ bij je lokale boekwinkel of bij bol.com bestellen.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 28-05-2022
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.