Het zomerse geheim van Marigold – Kirsty Ferry*

MarigoldKirsty Ferry is een schrijfster waar ik al vaker boeken van heb gelezen en die bevielen altijd, dus ook deze wilde ik daarom ook graag lezen! Kunst, historie en mysterie. Dat kan niet fout gaan, toch?

De flaptekst:
Kan een zomers geheim uit het verleden een nieuwe toekomst tot bloei brengen?

Voor twee mensen die eigenlijk concurrenten van elkaar zijn – ze runnen allebei een kunstcentrum in Cornwall – kunnen Sybill Helyer en Coren Penhaligon het vrij goed met elkaar vinden. Zo goed zelfs dat Sybill zou willen dat de eigenaar van Pencradoc Arts Centre eens opkeek van zijn spreadsheets en haar écht opmerkte. Helaas is zelfs dat te veel gevraagd voor workaholic Coren.

Maar wanneer Sybill en Coren hun krachten bundelen om een tentoonstelling te organiseren over het wilde en wonderbaarlijke leven van Elsie Pencradoc, een getalenteerde kunstenares die in het begin van de twintigste eeuw op Corens landgoed woonde, staat hen een verrassing te wachten. Hoe gaan een geheim schetsboek en een prachtige jurk van een gekostumeerd bal dat lang geleden tijdens midzomer plaatsvond, hen naar de schandalige waarheid over Elsie leiden? En zal het hen er misschien toe aanzetten om zelf een paar lang bewaarde geheimen te onthullen?

Mijn mening:
Het verhaal is echt mooi, diepgang. Maar ik kon mij dit keer niet zo goed verbinden met de hoofdpersonages. We hebben er vier, en bij geen van alle lukte het goed. Ik kan niet zeggen dat het aan de schrijfster ligt in die mate, het zijn gewoon karakters waar ik weinig me bij kon voorstellen. Ik kon mij heel moeilijk in hun gedrag plaatsen bedoel ik daarmee. Bijv de mysterie van de figuren en de ketting. Beiden ervaren t zelfde. Maar dat spreken ze niet uit en de krijgen zelfs ruzie daarover. Ik vond het op geen enkel manier logisch overkomen. Dat deed voor mijn gevoel ook af aan het verhaal
Er zit dus nog meer mysterie in het verhaal en als lezer heb je die best wel snel door op dit punt. Maar 100% zekerheid krijg je pas veel later.
Het is een prima boek om te lezen, maar dit keer heeft Kristy Ferry mij helaas niet kunnen overtuigen.

Je kan ‘Het zomerse geheim van Marigold’ bij je lokale boekwinkel of bij bol.com bestellen.
Dit boek is een onderdeel van een blogtour van DVP!

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 28-05-2022
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.