Wolventijd- Lysander Mazee*

Wolventijd
Een keer geen feelgood. Een onbekende schrijver voor mij zelfs. Maar dat mag de pret niet drukken! We gaan het beleven. De cover is weer een beauty en ik vind hem bijpassend bij het verhaal!

De flaptekst:
IJshockeyer Auke weet niet wat hem overkomt als hij na afloop van een wedstrijd in Trondheim samen met zijn Noorse rivaal Sindre door mysterieuze krijgers duizend jaar terug in de tijd wordt gebracht. Auke en Sindre blijken te zijn ontvoerd om het leger van Vikinghoofdman Heimar Helgason te versterken. Die leidt veelbelovende rekruten op tot úlfheðnar, legendarische wolvenkrijgers, om de heidense manier van leven te bewaren in een veranderende wereld. Maar Heimars zus Heidrún, meesteres van de taboemagie seiðr, heeft een andere bestemming voor Auke: één die zijn ondergang betekent, als hij niet oppast. Wolventijd is een kruising tussen ‘Vikings’ en ‘Kruistocht in spijkerbroek’ met een trans hoofdpersonage. Een meeslepend avontuur vol legendarische wolvenkrijgers, actie en ontluikende liefde.

Mijn mening:
Het boek leest echt ontzettend vlot, het is interessant en Auke is een hoofdpersonage wat tot je verbeelding spreekt.
Wel vond ik het heel erg moeilijk dat er zo ongelofelijk veel personages kwamen opdraven. Sommige met namen of beschrijvingen van de persoon. Samen met nog weer onbekende dingen in de wereld, die ook weer hele onbekende namen dragen, was dat iets wat het wel heel erg moeilijk maakte om echt verbinding met de wereld en de personages te krijgen.
Het bleef mij het hele verhaal door een beetje te oppervlakkig, het werd aangeboord, maar het ging niet verder op een gegeven moment. Dat vond ik erg jammer. Ik had graag meer van Auke of Sindre’s innerlijke reis gezien.
Het verhaal, het plot is origineel. Veranderen in wolven is ondertussen cliché, maar dit is absoluut niet cliché. Lysander heeft dit heel goed opgelost!
Ook de plaats waar alles afspeelt en hoe Auke terug komt vind ik leuk en origineel gedaan.
Auke is een hoofdpersonage die ander is, en het word aangetikt, het is een onderdeel van het verhaal. Maar bij  sommige dingen mis ik als diepgang. Het kan zijn dat ik daar de enigste in ben. En ik wil niet spoileren. Dus misschien kan je anders hier beter even stoppen met lezen.
Auke was dus een meisje en is dus een jongen. Daarvoor neemt hij ook medicatie. Door dat Auke in een andere wereld terecht komt, zijn die daar niet voorhanden. Er wordt dus beschreven dat hij minder sterk is en meer tijd nodig heeft. Maar op een gegeven moment is Auke daar langer dan 2 weken. Veel langer en er word nergens nog meer veranderingen beschreven. Ja hij word ongesteld. Maar de andere veranderingen (na het uitblijven van medicatie) in het lichaam dan? Wat staat stil? Wat niet? Dat had ik persoonlijk iets meer willen meekrijgen. Het kan misschien een niet populaire mening zijn. Maar als je in een boek een transpersoon uitkiest en je neemt het mee als verhaallijn, dan wil ik ook alles weten. En niet enkel de helft. Of een beetje.
Verder viel mij het nogal uit het niets dat Sindre dus gay is, prima, maar iets meer verhaal verloop was prettig geweest naar mijn mening.

Ik weet dus niet of je de ‘spoilers’ hebt gelezen. Maar ik vond het een goede kennismaking (ook al was ik wat kritischer,) met Lysander en ik ben zeker benieuwd naar andere verhalen van zijn hand.

Je kan ‘Wolventijd’ bij je lokale boekwinkel of bij bol.com bestellen.
Dit boek is een onderdeel van een blogtour van DVP!

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 01-06-2022
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.