Dromen in het kunstcafé – Sue Mcdonagh*

kunstcaféDit boek is niet het eerste wat ik van Sue lees! Mijn eerdere recensie kan je hier vinden. Toen ik de titel las, had ik iets van, yes nog een deel en zonder de flaptekst te lezen kwam hij op mijn lijstje! Dit is een deel vier!

De flaptekst:
Kan “Saaie Rosie” haar leven nieuw pit geven en bewijzen dat ze heus niet zo saai is? Rosie Bunting heeft haar hele leven voor anderen gezorgd, vaak ten koste van haar eigen wensen en dromen. Maar als ze hoort dat iemand haar als saai omschrijft, besluit ze dat het tijd is voor verandering. Ze realiseert zich niet dat de brochure over outdooractiviteiten die ze in het plaatselijke Kunstcafé krijgt, het begin zal zijn van een zomer waarin ze in een neonkleurige legging van een klif in Wales abseilt, haar artistieke talent herontdekt en onverwachts een oude brandweerauto erft. Ze ontmoet ook de stoere outdoor-instructeur Gareth Merwyn-Jones. Hoewel die natuurlijk nooit geïnteresseerd kan zijn in “saaie” Rosie Bunting… of wel?

Mijn mening:
Dit boek was precies wat ik nodig had, heerlijk ontspannend lezen. Rosie is een vrouw in we ons kunnen inleven. Zelfs met leeftijdsverschil van 27 jaar lukte dat echt perfect. Haar leven is verre van perfect, er is redelijk wat drama, maar het meeste is verbonden. Het drama van Gareth was een beetje te cliché. Maar dat kan ik vergeven.
Het verhaal laat ons zien dat het niet erg is om saai te zijn, maar enkel en alleen als je daar zelf ook mee in orde bent. Er zit echt een mooie levensles(sen) in verweven. Het is een deel 4, en het kunstcafé is lichtjes verweven, het van mij wel iets meer gemogen. Maar dat komt omdat ik verwend ben 😛

Je kan ‘Dromen in het kunstcafé’ bij je lokale boekwinkel of bij bol.com bestellen.
Dit boek is een onderdeel van een blogtour van DVP!

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 28-06-2022
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.