Moord onder de magnolia’s – Olivia Hill*

 Magnolia

‘Moord onder magnolia’s’ een boek van Olivia Hill, ik las eerder verhalen van haar hand en die recensies kan je hier vinden! De flaptekst van deze cosymysterie spreekt ieder geval aan.

De flaptekst:
Georgia is eigenaar van een succesvolle kappersketen in New York, maar dan wordt ze door haar ouders terug naar huis gefloten. Haar vader heeft een ernstig ongeluk gehad en de familie heeft haar hulp dringend nodig in hun B&B. Thuis inwonen is haar echter een beetje te dol, dus ze huurt het huis waarin oude Stumpy, de plaatselijke “piraat’, zijn hele leven gewoond heeft. Wanneer Georgia na een lange reis in Pebble Beach aankomt, wordt ze vlak voor de woning tegengehouden door een goed uitziende sheriff, die haar vertelt weer te vertrekken. Het duurt even voor ze doorheeft wie hij is, maar zodra ze Haruki herkent, de grootste pestkop uit haar verleden, weet ze dat het lijk dat onder Stumpy’s magnolia’s is gevonden niet haar grootste probleem gaat worden…

Mijn mening:
Wil je even de tijd vergeten met een simpel verhaal? Dan heb je hier het juiste te pakken. Het leest vlot en binnen no-time is het uit. Het is niet hoogstaand, het plot, en dan bedoel ik niet alleen de mysterie, is erg simpel. De karakters zijn zo-zo uitgewerkt. Ik heb net Rebecca Yarros gelezen en dat is een hele andere orde dus misschien leek daardoor het verschil ook meer opvallend. Toch vond ik het heerlijk om zo’n licht boek te lezen. Dat kon ik tussendoor echt heel goed gebruiken. Het is belangrijk van te voren niet te hoge verwachtingen te hebben.
Wel vond ik leuk dat de hoofdpersonages eens een keer een anders uitzien dan wat momenteel vaak nog standaard is.

Je kan ‘Moord onder de magnolia’s’ bij je lokale boekwinkel of bij bol.com bestellen.
Dit boek is een onderdeel van een blogtour van DVP!

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 17-06-2022
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.