De Bloemenstal – Gaby Rasters*

Bloemenstal

Toen Zomer & Keuning een oproepje deed om de nieuwe e-book serie van Gaby Rasters te recenseren, dacht ik gelijk. Daar wil ik bij zijn en ik ben uitgekozen! Dus ik neem jullie mee in een recensie over alle 3 de boeken! 🎉

De flaptekst:
Mocktails en magnolia’s
Carmen raakt op één dag haar drukke baan én haar relatie kwijt. Ze loopt binnen in een bloemenzaakje aan het Vondelpark, waar de verkoper haar betovert. Maar dan laat hij plots de zaak aan haar over! Ze roept de hulp in van haar twee beste vriendinnen die op eigenwijze meehelpen om van de zaak een succes te maken. Hoe krijgt ze haar leven én de zaak weer op de rit? ‘Mocktails en magnolia’s’ is het eerste deel van de heerlijke feelgoodserie De bloemenstal van Gaby Rasters.

Tequila en tulpen
Anouk heeft de bloemenstal van Carmen overgenomen, maar merkt dat er minder klanten naar haar winkel komen vanwege een groep hangjongeren. De brutale jongerenwerker Marc biedt niet alleen hulp, maar meer dan dat. Anouk leert de alleenstaande moeder Liz kennen en merkt al snel dat zij ook wel wat geluksmomentjes kan gebruiken! ‘Tequila en tulpen’ is het tweede deel van de sprankelende De bloemenstal-serie van Gaby Rasters.

Likeur en lelies
Liz geniet intens van de bloemenstal, toch krijgt ze het niet geregeld. Haar zoon Rens heeft haar nodig. Als meester Bas een kijkje komt nemen is ze van slag. Ze wil zijn hulp niet aannemen als het gaat om Rens, maar toch kan ze niet ontkennen dat ze onder de indruk is van Bas. Is de winkel weer een plek van geluk, liefde en romantische plannetjes? ‘Likeur en lelies’ is het derde en laatste deel van De bloemenstal-serie van Gaby Rasters. In dit laatste deel laten de vorige eigenaren van de boetiek zich ook nog even zien.

Mijn mening:
Mocktails en magnolia’s
Met Carmen begint de serie en ze moet een deel van haar leven afsluiten om een nieuwe te kunnen beginnen. Het verhaal heeft diepgang, maar niet zo diep als Gaby’s andere boeken/romans. Dit is duidelijk een luchtige feelgood. De tijdlijn gaat wat sneller. Al word deze ook weer langzamer door gebeurtenissen in het verhaal. Ik mis een paar praktische dingen in het verhaal. (oa. bloemen bestellen/levering) Maar gezien dat de verhalen niet zo lang zijn én dat het niet zoveel uit maakt voor de verhaallijn, kan ik dit aan de kant schuiven. Het idee van de bloemenwinkel vind ik erg leuk en ook de innerlijke discussie van Carmen over wat is meer waard is.

Tequila en tulpen
In het tweede deel gaat het verder met Anouk, en dit verloopt iets anders en vind ik eigenlijk het diepste verhaal van alle drie. Ik volg Gaby op facebook en ik merk duidelijk dingen terug daarvan. Dingen wat haar na aan het hart liggen las ik hier terug.  Dit vond ik ook gelijk het originele aan dit verhaal, naast de cavia’s trouwens. Dat is ook een leuke touch.

Likeur en lelies
Het derde verhaal is van Liz, we leerden haar kennen in het tweede boek, maar nu leren we haar écht kennen. Haar struggles als moeder zijnde en ik denk dat iedere moeder wel iets daarin herkent.
Ook in het derde verhaal is er terugkomende personage, Jessy. Jessy is ongelofelijk mysterieus. We weten dat ze getrouwd is, maar daarna houd Jessy geheimzinnig haar mond over die man en de rest van haar leven. Nou ik hoop dat ze nog haar eigen boek krijgt, want ik ben nu wel heel nieuwsgierig naar deze vrijgevige jongedame.
Dit verhaal is het meest over de top van de drie, niet gelijk ongeloofwaardig, maar de normale mens kan er enkel van dromen :p. Marcel is een interessant personage al krijg ik een whiplash van zijn gedrag.

Ik vond de serie in het geheel heel prettig weg lezen, ik wilde zo snel mogelijk verder met lezen, als ik noodgedwongen moest stoppen. De serie is van een ander kaliber dan de diepgaande romans van Gaby. Maar het ene genre sluit het andere niet uit. Ik vind het prettig dat als een auteur diepgaand maar ook luchtig kan schrijven!

Bedankt Zomer & Keuning dat ik deze serie mocht recenseren!

Je kan ‘De bloemenstal’ bij je lokale boekwinkel of bij bol.com bestellen.
Dit boek is een onderdeel van een blogtour van Zomer&Keuning!

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 19-06-2022
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.