Het Hoogste Woord – Nanda Roep*

hoogsteToen ik benaderd werd om het nieuwste boek ‘Het hoogste woord’ van Nanda Roep te recenseren, dacht ik Nanda Roep, is een naam die ik ken van mijn vroegere jeugdboeken! Wat schrijft ze nu dan? De flaptekst vond ik wel leuk, dus ik besloot ja te zeggen! Dankjewel voor deze mogelijkheid!

De flaptekst:

Het is 2011. Het Nederlandse boekenvak begint te trillen op haar grondvesten en literair uitgeefster Liesbeth de Rooij wordt na jaren trouwe dienst ontslagen. Reden? Ze weigert youtubers te publiceren. Terwijl zij thuis haar gelijk zit te halen, krijgt de Nederlandse boekensector te maken met tegenslag na tegenslag.

Intussen zijn er de kinderen die taalachterstanden oplopen. Min of meer uit nood start Liesbeth haar werk als vrijwillige taaljuf. Het lijkt een kloof die niet te overbruggen is…

Op het schoolplein zijn Soraya en Cindy te vinden. Een jonge leerkracht en een oude, sexy, opzijgeschoven muzikante. Misschien kunnen ze iets aan elkaar hebben, maar voorlopig zijn ze dat niet van plan. Nee, ze maken zich meer zorgen over het aanstaande optreden van jonge internetster Nova. En er is nog altijd het onopgeloste mysterie van de bloedplas in het park…

Dat Liesbeth meerdere dreigbrieven ontvangt, weet niemand en dat houdt Liesbeth dan ook angstvallig geheim. Dacht iemand haar met teksten te kunnen intimideren? Met tékst? Dan moet die toch echt van betere huize komen…

Mijn mening:
Het is een interessant boek. In het begin is een soort samenvatting, maar zelfs dan weet je niet hoe het verhaal precies gaat verlopen. De schrijfstijl van Nanda Roep is niet te vergelijken en echt wel uniek te noemen, ieder geval ken ik zo geen naam 😋
Wel verbaas ik me over hoe ze de kinderen en de jongeren beschreef over hun taal. Jonas deed t zelfde als de kinderen van 11. Ik vraag mij oprecht af. Spreken kinderen echt zo? Ook in 2011/12? Veranderingen en ook verslechtering van de taal(vaardigheden) is actueel. Maar ik heb kinderen nooit zo horen spreken. Verder de hoofdpersonen, Liesbeth vond ik in het begin niet erg sympathiek. En Soraya wel, later wisselen ze van wacht!
Dat had ik niet verwacht en vind ik juist leuk! Hier en daar zijn zinnen, die lopen niet erg vlot, maar de rest laat het wel goed doorlopen, dus het leest erg vlot. Door het mysterieuze tintje aan het boek, ben je erg nieuwsgierig hoe het afloopt.
Cover vind ik leuk en ook de titel past er heel goed bij.

Je kan ‘Het hoogste woord’ bij je lokale boekwinkel of bij bol.com bestellen.

Ik deed mee met de blogtour! De andere namen vind je hier! hoogste

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 25-06-2022
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.