Wings- Aprilynne Pike*

De cover van ‘Wings’ is zo mooi maar toen ik het verhaal had gelezen wist ik nog meer hoe bijpassend ik de cover vind dan voorheen. Aan jullie om dat ook te gaan ontdekken! èn ik vind het veel mooier dan de Amerikaanse Harperteen cover! Ook dit boek mocht ik via DVP lezen en ik neem jullie mee in mijn recensie! Wie van jullie kent dit boek?

De flaptekst:
Laurel staarde met grote ogen naar de bleke dingen achter haar rug. Ze waren angstaanjagend mooi – te mooi voor woorden. Ze draaide zich weer naar de spiegel en slikte. Ze leken bijna op… vleugels. De vijftienjarige Laurel heeft altijd op het platteland gewoond met haar hippie-ouders. Wanneer ze met zijn allen naar de grote stad verhuizen zodat Laurel naar de middelbare school kan, moet ze heel erg wennen. Ze mist haar oude huis enorm, al gaat het goed op school en raakt ze bevriend met David, een knappe jongen uit haar klas. Tot Laurel merkt dat ze vleugels krijgt… letterlijk. Ze durft haar ouders niet in vertrouwen te nemen en gaat samen met David op zoek naar haar afkomst. Als Laurel erachter komt dat ze ooit te vondeling is gelegd, is het raadsel compleet. Wie is ze, en nog veel belangrijker: wát is ze precies?

Mijn mening:
Ik had geen grote verwachtingen, kende de schrijfster niet en had geen voor onderzoek gedaan. Ik heb geloof ik zelfs de flaptekst niet gelezen omdat ik de cover zo mooi vond :P. Het boek begint vrij standaard, er zijn weinig geheimen voor de lezer, dus heel veel spanning is er niet. Sommige dingen had ik veel sneller door dan de hoofdpersonen en dat zorgde ervoor dat je bijna wilde schreeuwen van frustratie, net als in zo´n slechte horror film. Dat ze precies doen wat ze NIET moeten doen. En dat je dat tegen ze wil zeggen. Dat gevoel. Maar ik bedoel niet dat het slecht geschreven is of zo. Zeker niet. Ik vond juist het boek heerlijk vlot lezen en genoot van het verhaal. Ik vond heel veel origineel en heel mooi beschreven door Aprilynne. Ik kon het echt voor mij zien! Toch blijft nog heel veel onbekend dus ik ben benieuwd hoe het verder gaat in de verdere delen. En dat is het volgende ‘nadeel’ we moeten wachten op het volgende deel. Het verhaal heeft deels een open én een gesloten einde. Het lange verhaal en de gebeurtenis in dit boek. Nou de gebeurtenis is afgesloten, het lange verhaal is pas net begonnen. En ik kan enkel maar zeggen kom maar op want deze Amerikaanse schrijfster heeft een schot in de roos gedaan met ‘Wings’!

Je kan ‘Wings’ bij je lokale boekwinkel of bij bol.com bestellen.
Dit boek is een onderdeel van een blogtour van DVP!

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 07-07-2022
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.