Wat we achterlaten – Rebacca Yarros

Wat we achterlatenHet eerste boek van Rebecca Yarros las ik in Juni, nu las ik mijn zevende boek van haar ‘Wat we achterlaten’. En vond ik Flight & Glory al mooi, dit is nog…. tja beter wil ik niet zeggen. Maar ik ben van dit boek geloof ik nog meer onder de indruk!  Het is een boek dat je hart doet mee bloeden met de personages. Verderop vertel ik meer.

De flaptekst:
Georgia, de hoofpersoon in ‘Wat we achterlaten’ van Rebecca Yarros, moet helemaal opnieuw beginnen na haar scheiding: ze is haar huis in New York, haar vrienden en haar trots kwijt. Terug in Colorado ontmoet ze de arrogante bestsellerauteur Noah Harrison, die is gevraagd om de onvoltooide roman van haar overgrootmoeder Scarlett Stanton – een literair icoon – af te ronden. Met tegenzin gaat Georgia met hem aan het werk. Als Noah en Georgia een doos met brieven vinden, begrijpen ze waarom Scarlett het boek nooit heeft afgerond.

Mijn mening:
Pffiew, dat is het geluid wat ik eruit liet na het lezen van de laatste bladzijdes, ongelofelijk wat Rebecca Yarros heeft geschreven. Het verhaal is ongekend. De tweede wereldoorlog geschiedenis wat al gangbaar bekend is en de diepgang daarvan is al indrukwekkend.
Maar Rebecca laat een kant zien die tot op heden voor mij best wel onbelicht is geweest. De extra info hoe het was, om in die tijd te leven in Engeland.
Je denkt te weten waar het over gaat. Het is zo’n mooi verhaal. Enkel hiermee zou ik het al een mooi boek vinden. Maar er is meer, ik zei al, je denkt te weten hoe het loopt en eerlijk gezegd denk je dat echt 90% lang van het boek. Je weet iets, maar je weet nog niet hoe het gaat gebeuren en die spanning en ergens de hoop zorgt voor een knoop in je maag! En daar wacht je op en de reis erheen is al zo prachtig geschreven. Dan begint toch iets te schuren, net als bij de personages. Dus je voelt je dan extra verbonden. daardoor. Maar wat er dan gebeurd, het is als of er een bom ontplofte. Wat een stomme opmerking is, gezien dit verhaal. Maar het is echt de beste beschrijving. Ik wist niet hoe snel ik de volgende bladzijdes moest lezen toen ik dacht te weten wat er zou komen, verhaallijnen die ik had bedacht, vielen in het niet.

De emoties, het verlangen, de liefde, het gevoel van kiezen. Het is hartverscheurend goed geschreven. De pijn van de personages was zo voelbaar zo echt! Gezien dat Rebecca al heel lang getrouwd is met een piloot die in het leger werkt, is het duidelijk dat ze bij veel op de eerste rij heeft gezeten. Dit is niet het eerste boek wat ik van haar heb gelezen. De Flight & Glory serie of ‘De kleur van Colorado’ waren ook mooi en diep. Krachtig en indrukwekkend. Maar als een auteur mij tot op 2 bladzijdes van te voren een andere richting opgaat zonder dat ik het zie. Dan heb ik bewondering voor haar, haar talent is ongelofelijk en wat ben ik blij dat God haar de mogelijkheid geeft het tot uiting te brengen. Het maakt me nederig dat ik dit mag lezen! Dit boek hakt er in en ik geloof dat ik een tweede auteur op mijn boek-kater-veroorzaakster-lijst kan zetten. Ik ben echt van mijn sokken geblazen door dit boek!

Je kan ‘Wat we achterlaten’ bij je lokale boekwinkel of bij bol.com bestellen.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 10-08-2022
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.