Ik wens je het allerbeste – Mason Deaver*

allerbeste
Het boek stond op de lijst, en ik twijfelde of ik het zou gaan lezen. Dat hen en hun, het is voor mij meervoud en daar een verhaal over te lezen, t lijkt me gewoon niks. Tot de uitgeefster Jen Minkman aangaf dat het maar een paar keer werd gebruikt in het boek. Dus besloot ik het toch maar te proberen want verder sprak het mij toch wel aan.

De flaptekst:
Wanneer Ben De Backer bij hun ouders uit de kast komt als non-binair, wordt hen uit hun huis gegooid en gedwongen in te trekken bij hun oudere zus Hannah en haar man Thomas, die Ben nog nooit heeft ontmoet. Ben worstelt met een angststoornis die nog verergerd wordt door de afwijzing van hun ouders. Hen komt alleen bij Hannah, Thomas en hun therapeut uit de kast en probeert zich gedeisd te houden op hun nieuwe school. Maar Bens pogingen om de laatste helft van het laatste jaar onopgemerkt door te komen, worden gedwarsboomd wanneer Nathan Allan, een grappige en charismatische leerling, besluit om Ben onder zijn hoede te nemen. Terwijl de vriendschap tussen Ben en Nathan groeit, beginnen hun gevoelens voor elkaar te veranderen, en wat begon als een rampzalige wending van gebeurtenissen, lijkt ineens een kans op een gelukkiger nieuw leven.

Mijn mening:
Bijna had ik het niet gelezen, en dat zou jammer zijn geweest. Dat hen en hun valt mee, het komt wel vaker voor dan een paar keer, en het irriteert me nog steeds om de eerder genoemde reden.  Dat hen en hun voor mij onder meervoud hoort. maar dat is het dan ook. Maar het verhaal leest verder wel prettig en vlot, het is anders, en hoewel ik me niet echt, helemaal kan in leven in Ben, vind ik hem wel aardig! Ben voelt zich anders. Wat als je anders bent dan anderen, en is niet eigenlijk iedereen anders dan de anderen? Het verschil zit in acceptatie.
Het is een lief liefdes verhaal. Het non-bionair speelt een grote rol in het boek maar toch draait niet alles erom. Eigenlijk draait het vooral om ontluikende gevoelens en liefde. Gevoelens in alle soorten en maten. Als je net als mij het lastig vind om boeken te lezen waar niet hij/zij word gebruikt dan is dit een boek wat je wel kan lezen, zo goed te volgen is het. Het zou jammer zijn dat je dit verhaal zou moeten missen. én het is ook in koboplus te vinden 😀

De cover is niet echt mijn stijl, maar hij past wel ongelofelijk goed bij het boek! Echt de beschrijvingen lezen past het zo goed bij Nathan en Ben. De illustrator heeft puik werk gedaan!
Ik zit er zelfs nu over te denken het papierenboek nog te kopen.

Je kan ‘Ik wens je het allerbeste’ bij je lokale boekwinkel of bij bol.com bestellen.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 23-09-2022
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.