Trammelant op Texel – Lily Frank*

TrammelantHoewel ik de cover van de eerdere uitgaves ook wel leuk vond, vind ik deze veel mooier en net zo goed bijpassend! En hij is vrolijk gekleurd en daardoor extra opvallend!

De flaptekst:
Kitty heeft een burn-out. Vervelende herinneringen aan de laatste maanden voordat ze zich ziek meldde overspoelen haar regelmatig en alleen al het denken aan haar werk bezorgt haar de bibbers. Om los te komen van alles besluit ze om een weekje naar Texel te gaan. Eens kijken of het herfstweer daar de zorgen uit haar hoofd kan waaien! Alleen heeft ze dat niet met haar werkgever durven overleggen omdat ze zich al zo schuldig voelt dat ze overspannen thuiszit. Maar dan treft ze op de boot naar het Waddeneiland Mees, die éne collega die heeft bijgedragen aan haar burn-out en die wel de laatste persoon is die ze tegen wil komen. En laat hij nu net dezelfde week uitgekozen hebben om daar vakantie te vieren…

Mijn mening:
Ik begon het boek toen het verhaal nog in drie delen was uitgegeven. Toen bedacht ik me dat ik liever wacht tot alles is uitgegeven. Toen was ik de titel een beetje vergeten en nu kon ik alles lezen in één boek! Heerlijk! Het verhaal is luchtig maar heeft ook zeker een dieper thema. Een thema die mij meer aansprak dan ik dacht en ik herkende ook veel. Bij mijn weten bevind ik me niet in een burn-out, maar het zou me eigenlijk ook niks verbazen dat ik er dicht tegen aanzit met wat ik dus heb moeten beleven in April.
Hoewel het dus heel herkenbaar was vond ik het niet confronterend, en dat vond ik wel het fijnste. Ik begreep Kitty gewoon heel goed, en hoe hard zij tegen zichzelf is. Ook vond ik dat Lily de beide kanten heel erg goed heeft kunnen neerzetten en dat niet alles zwartwit is en dat ons eigen koppie de dingen vaker ingewikkeld/moeilijk/slechter maakt. Een wijze levensles in een luchtige feelgood kan je wel zeggen. Lily Frank heeft voor mij echt de smaak te pakken met het schrijven van leuke verhalen die tegelijkertijd luchtig en diepgaand zijn.

Je kan ‘Trammelant op Texel’ bij je lokale boekwinkel of bij bol.com bestellen.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 10-08-2022
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.