Katzwijm – Brenda Broekhart*

KatzwijmEr is een nieuwe imprint ontstaan van HarperCollins, en onlangs gerecenseerde ik een boek van Marieke, die ook daar zit met een serie. Nu is het de beurt aan een tweede auteur uit die stal!
´Katzwijm´ is van Brenda´s hand en de flaptekst vond ik wel grappig. Ik heb één kat, en ik heb niet zo´n speciale wens gehad voor mijn 30e verjaardag. Maar ik vond het toch aanspreken!

De flaptekst:
Didi Wantsum heeft het niet zo op mensen. En een relatie? Daar moet ze al helemaal niet aan denken. Didi geeft liever al haar liefde aan katten. Ze is dan ook de trotse eigenaresse van het kattenoppasbedrijf Snorriemorrie. In de vrije uurtjes brengt Didi haar tijd door met haar beste vrienden Berber en Sylvester en haar spinnende viervoeters Bonnie en Clyde. Eigenlijk is ze wel tevreden met haar leven. Hoewel, als een echte catlady zou haar geluk nog completer zijn als ze voor haar dertigste verjaardag een kitten van één specifiek ras zou krijgen: een Ragdoll. Een wens die ze heel duidelijk heeft gemaakt aan haar beste vrienden. Dat kan niet misgaan, toch?

Berber en Sylvester denken daar anders over. Zij geven haar een Je-gaat-daten-en-dat-zal-je-weten-pakket, waardoor Didi met tegenzin de wereld van online dating instapt. Totdat ze iemand tegenkomt die haar meer doet dan ze dacht. Maar waarom is hij zo mysterieus? En waarom gaan de ontmoetingen steeds mis?

Mijn mening:
De cover vind ik echt super leuk en heel goed bijpassend bij het verhaal.
Het begin is niet echt mijn ding, het voelt heel erg overdreven en de hoofdpersoon een groot kind. Bepaalde info is in korte tijd al twee keer aangehaald. Het idee van het verhaal blijf ik leuk vinden, maar de vertelstijl is op een manier dat het niet erg vlot leest voor mij. Het verhaal heeft maar weinig verrassingen. Ik zag helaas na introduceren al heel snel wie de werkelijke ware was. Daar had ik graag verrast willen worden, maar in alle eerlijkheid, weinig auteurs krijgen dat voor elkaar.
Het tikt wel een goed onderwerp aan, dat je soms uit je eigen kop moet komen en echt moet praten met mensen. Want het kan wel eens heel anders zijn dan je denkt. Dat vind ik een hele goede boodschap. Didi groeit ook als personage, ook al kon ik mij dus niet goed inleven. oa. bepaalde keuzes die ze maakt, kan ik mij echt niet voorstellen een dertiger dat zou doen, een beginnende twintiger wel eerder. Maar de groei, die kon ik duidelijk zien. Ze leert vertrouwen op de juiste personen, en maakt keuzes, misschien niet de juiste, maar ze probeert!
Helaas kan ik niet zeggen dat ik heel enthousiast ben, maar gezien dat dit mijn eerste kennismaking is met deze schrijfster, ben ik niet te streng en geef ik een volgend boek zeker nog wel kans, er zijn genoeg leuke én originele dingen te ontdekken in dit verhaal om dat niet te doen!

Je kan ‘Katzwijm’ bij je lokale boekwinkel of bij bol.com bestellen.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 25-10-2022
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.