Als water en vuur – Marieke Douwes*

als water en vuurDit keer was ik ruim op tijd voor de blogtour voor ´Als water en vuur´, die verder weer razendsnel vol was! Maar ik zit er bij en daar was ik erg blij mee! De eerste recensie kan je hier vinden!
Marieke verteld trouwens over haar 1e boek en de serie in dit youtube item.

De flaptekst:
Ze hebben samen een verleden. Maar hebben ze ook een toekomst?

De duinen van Westzand is een driedelige feelgoodserie om bij weg te dromen. Laat je meevoeren door zee, strand en zinderende liefdes in dit fictieve Noord-Hollandse kustdorpje. Als water en vuur is het tweede deel.
Zes jaar geleden vertrok jeugdliefde Renze uit Maggies leven. Ze bleef met een gebroken hart achter in Westzand. Jaren later heeft ze een stevig stootkussen om haar hart gebouwd en is het zo goed als geheeld. Ze werkt met veel plezier in het plaatselijke hotel, trotseert dagelijks de koude zee en is in haar vrije tijd graag bezig met haar kunst.
Dan staat Renze plotseling weer voor haar neus. Hij is terug in Westzand, en als het aan hem ligt voorgoed. Maggie is op haar hoede, maar de aantrekkingskracht is er nog steeds. Bovendien blijkt de knappe brandweerman in een lastige situatie de perfecte bondgenoot te zijn. Maar Renze is niet meer dezelfde man als zes jaar geleden en ook Maggie is veranderd. Is een gezamenlijke toekomst nu wel voor hen weggelegd?

Mijn mening:
Het verhaal begint met meerdere personen en ik had even een momentje nodig, wie was ookal weer wie. Maar dat kwam al snel weer omhoog doordat er een paar details werden gegeven. Net als t eerste deel leest t fijn. Het is gezellig en voelt als thuiskomen. Maar ik vind t wel allemaal heel snel en makkelijk gaan. Ik had meer tegengas verwacht van Maggie en dat op een paar verschillende momenten. Of ieder geval een beetje meer innerlijke strijd. Ik had eigenlijk meer verwacht…. Ik kan niks duidelijker benoemden zonder te spoileren. Maar ik las het tweede deel verder wel erg graag. Er zit hele mooie symboliek in en zijn er weer originele elementen en verhaallijnen te vinden. Wat ook erg leuk is dat je hoofdpersonen uit het eerste deel ook weer aanwezig zijn zodat je die niet hoeft te missen. Ik kan het boek aanraden voor een ontspannen read.

Je kan ‘Als water en vuur’ bij je lokale boekwinkel of bij bol.com bestellen.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 22-11-2022
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.