Wintermagie – Verschillende auteurs*

Wintermagie
Korte verhalen zijn vaak niet aan mij besteed, toch zijn er een paar die ik mooi vond, dus eens in de zoveel tijd lees ik korte verhalen. Dit keer zijn het er twaalf in een winter/kerst bundel. Hoewel ik ze dus niet in de kersttijd lees. Is het hier wel winter dus alsnog heel bijpassend! En heeft iedereen de cover al bekeken?

De flaptekst: On the first, second, third (etcetera) day of Christmas, my true love gave to me…

Twaalf Nederlandse auteurs zijn “allen tezamen gekomen” om fans van young adultverhalen te voorzien van genoeg leesvoer voor de hele kerstperiode! Voor alle twaalf dagen van kerst is er een verhaal te lezen. De verhalen bevatten zonder uitzondering een sprankje magie, of het nu om een magische liefde, een midwinterfeest, een kerstboomboerderij, een mysterieuze sneeuwkoningin of een afgelegen dorpje in Canada gaat. Laat jij je ook meevoeren door deze wintermagie?

Voor mensen die het liefste de hele kerstvakantie opgekruld bij het haardvuur een boek lezen!

Mijn mening:
Zoals de flaptekst je al voorbereide is dit een boek dat je meevoert in wintermagie. Alle 12 verhalen zijn heel verschillend en hebben hun eigen stijl! En hoewel ik dus meestal erg kritisch ben over korte verhalen vond ik ze dit keer allemaal erg leuk. Precies goed. Genoeg info, genoeg sfeer, genoeg voorgeschiedenis. En hoewel sommige verhalen langer konden zijn, vond ik de keuze om het verhaal een open einde te laten hebben, de juiste beslissing. Je kan zelf verder fantaseren en alles in een kort verhaal had nooit gepast. Uitstekend gedaan door iedere auteur. Over de auteurs gesproken, je kon duidelijk de verschillende schrijfstijlen onderscheiden, de stem horen. Het is een heerlijke bundel om deze winter in te vullen! Verder kan een ieder zich in deze bundel zich herkennen, dat vond ik ook erg tof!

Dit boek ‘wintermagie’ is een onderdeel van een blogtour!


Origineel geschreven door Anja de Rijk op 29-11-2022
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan ‘Wintermagie’ bij je lokale boekwinkel of bij bol.combestellen.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.