Voordat je me kende- Tamara Postma*

 

voordat je me kende

Wat een dag, wat een dag. Een brandende trein door het station vliegend, die ontspoort en het hele verkeer lamlegt, sneeuw en zovele reisenden. 11 uur werk en zonder pauzes die ik had gepland om het boek van Tamara te lezen. Ik kwam thuis, schoof wat te eten naar binnen en begon omstreeks 17:45. Kreeg kort bezoek en sloeg mijn e-reader om 23:36 dicht. Mooi op tijd hé. Mijn hemel wat een dag en mijn hemel wat een boek!

De flaptekst:
Zeven jaar geleden vertrok ze in het holst van de nacht door het raam van haar slaapkamer en liet ze alles achter. Al die jaren was ze spoorloos, niemand kon haar vinden en eindelijk dacht ze vrij te zijn… tot dat ene telefoontje dat alles veranderde.

Als Isabella Lombardo na jaren zwerven door de straten van New York een telefoontje krijgt dat haar ouders vermoord zijn, leert ze eindelijk de waarheid over hun mysterieuze leven kennen. Isabella gaat tegen beter weten in naar de begrafenis, maar voor ze het weet is ze het middelpunt van een heuse bendeoorlog en valt ze in handen van een hele foute man, die uit alle macht probeert zijn eigen verleden voor haar te verbergen.

Wat hij met de moord op haar ouders te maken heeft en hoe een meisje van zwerver naar de kroonprinses van de onderwereld transformeert? Dat lees je in ‘Voordat je me kende.’

Mijn mening:
Het boek leest eerlijk als een tierelier, ik wilde echt niet stoppen met lezen. De verhaallijnen zijn intrigerend, maar het zijn veel onderlijnen, en ik vraag me af of het misschien te veel zijn. Ik vermoed dat het een serie/vervolg komt(op moment van schrijven, na het online van recensie is dit bevestigd). Dus de tijd gaat het ons leren. Blijft het een standalone(blijft het dus niet), is mijn mening dat het iets minder mag.
Isabella is een leuke jonge vrouw, maar in het begin leek ze echt vijftien in haar denken. Dus ik had even moeite om haar in te schatten. En bijna vind ik alles leuk, ze is echt zwak betreffende Gianluca en dat is bijna ergerlijk, ze voert nergens echt daad bij woord, en laat zich praktisch altijd verleiden. Ik had graag gezien dat ze ergens had doorgezet. Of als ze bang was, dat haar gedachte en gevoelens niet zo makkelijk zou omslaan in vlinders. Het kan aan mij liggen, maar het gaat gewoon te snel heen en weer en ik vind het niet goed voor de karakterbeelding. Maar wie weet wat er nog een een eventueel volgend verhaal gaat gebeuren. Maar ondanks deze puntjes, las ik het verhaal erg graag!!

Ik heb eerder boeken gelezen van Tamara en ik herken duidelijk haar stijl in het verhaal terug. Het zijn kleine dingen maar ook gewoon originele dingetjes.
Het einde is verrassend én veelbelovend en ik wil dol graag verder lezen in t volgende deel!


Origineel geschreven door Anja de Rijk op 20-01-2023
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan ‘Voordat je me kende’ bij je lokale boekwinkel of bij bol.com bestellen.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.