Avonturium – Anaïd Haen & Django Mathijsen*

 

Avonturium

Valentijnsdag, dag van de liefde, maar geen roman of een ander romantisch boek. Nee een kinderboek heeft de eer om als recensie te verschijnen! Toen ik mee kreeg dat er een kinderboek ´Avonturium´ was bij de blogtours, was ik erg benieuwd en na het lezen van de flaptekst en vooral de laatste zin. Wist ik dat ik dit wilde lezen. Verder wil ik graag meer kinderboeken gaan behandelen op mijn youtube( dus binnenkort daar meer)

De flaptekst: Stel dat je niet in spoken gelooft, maar je hebt er toch opeens eentje gevonden? Of dat je alleen maar probeerde je favoriete nummer na te spelen op je gitaar, om erachter te komen dat je dat beter niet had kunnen doen? Of dat je in een toekomst leeft waar niemand hoeft te leren omdat alles door het Invulnet geregeld wordt? En wat zou je ervan vinden als je iedere dag over een houten brug naar school moest lopen, terwijl daar een trol onder woonde?

Ga mee op avontuur met Annet, Mick, Skaiti Tanja en anderen en vraag je af wat jij zou doen als je in hun schoenen stond. Acht avonturen, speciaal voor kinderen. (Ook geschikt voor volwassenen, mits ze nog weten hoe het was om kind te zijn.)

Mijn mening:
Het boek of eigenlijk elk verhaal heeft een eigen inleiding. En hoewel ik eerst niet erg prettig vond, het haalt je uit t ritme weg. Vind ik na het lezen toch wel erg leuk. Het geeft een inleiding en het hoe en waarom van de schrijver weer op een leuke manier, en dat spreekt.
Elk verhaal leest als een tierelier, heeft een boodschap dat op een leuke en luchtige manier er in vervlochten is. Van beide auteurs heb ik voorheen nog nooit wat gelezen, dus dit was een leuke kennismaking. Dit boek met alle losse verhalen is perfect om in één of twee avonden voor te lezen. Of natuurlijk voor kinderen zelf te lezen en het overzicht te behouden.
Hoewel de cover bijpassend is vind ik hem eigenlijk helemaal niet mooi. Maar gelukkig is de inhoud het belangrijkst en die is dik in orde!


Origineel geschreven door Anja de Rijk op 14-02-2023
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan ‘Avonturium’ bij je lokale boekwinkel of bij bol.com bestellen.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.