Stemmen uit de bodemloze diepte – Anne Ressler*

Een boek via de boekenvos! Een beetje literaire suspense of net hedendaagse fantasy? Het ligt er maar aan hoe je het leest!

De flaptekst: Zoë is kwaad. Op de zee, op haar ouders en misschien ook een beetje op zichzelf. Maar eigenlijk mist ze vooral iemand: haar broer, Reinhout.

De laatste maanden is Reinhout een schim van zichzelf. Sinds zijn vriendin Elvira verdacht onverwacht is vertrokken om te studeren in Engeland, zondert hij zich af. Elke dag loopt hij de kustlijn af. Zijn vreemde gedrag doet de bewoners van het kuststadje Zwartduynen roddelen: is Elvira misschien iets overkomen, heeft Reinhout Elvira misschien wat aangedaan?

Zoë wil de geruchten niet geloven, maar ook zij herkent haar broer nauwelijks. Nog nooit eerder heeft ze zich zo verloren en alleen gevoeld. En de stemmen die haar toefluisteren vanuit de zee, zijn allesbehalve een troost.

Mijn mening:
Ik had eerder de flaptekst gelezen, maar toen ik begon had ik die niet meer helder voor ogen dus ik ging dit verhaal binnen met eigenlijk geen idee wat verhaal het was. Het verhaal is niet lang met maar 80 pagina´s volgens mijn app. Toen ik het boek ontving, stond het volgende in de mail: Een beetje literaire suspense of net hedendaagse fantasy? Het ligt er maar aan hoe je het leest!
En ik wil bijna zeggen, geen van beide en allebei een beetje? Ik kon mij moeilijk concentreren op de tekst, ik kon mijn aandacht enkel met wilskracht bij de tekst houden. En het bleef voor mijn gevoel heel vaag. De spanning, het willen weten wat er is gebeurd en is er iemand schuld. Dat zorgde ervoor dat ik het uitlas. Het verhaal heeft mij niet echt kunnen bekoren, ondanks dat de flaptekst mij wel aansprak. Anne Resseler is voor mij een onbekende naam en een tweede boek van haar hand sluit ik niet uit dat ik het zal lezen. Maar het maakt me wel een beetje aarzelend. De cover is donker, simpel, maar bijpassend voor het verhaal!

Als jij dit boek hebt gelezen, wat vond jij er van?

Ps hij is in koboplus te vinden.
ps 2: Bij het toevoegen van het boek op Goodreads las ik het stukje over de auteur, en dat vind ik heel goed passen bij het boek! https://www.goodreads.com/author/show/29663777.Anne_Resseler


Origineel geschreven door Anja de Rijk op 01-03-2023
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan ‘Stemmen uit de bodemloze diepte’ bij bol.com bestellen.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.