Podiumbeest – Marjon Weerink*

Podiumbeest

Podiumbeest van Marjon Weerink is een aantrekkelijk boek, van de cover tot aan de flaptekst, maar de inhoud? Pfiiieh!

Zomer&Keuning bedankt voor het recensie exemplaar en dat ik mocht meedoen aan de blogtour!

De flaptekst:
Podiumbeest’ van Marjon Weerink is een heerlijk herkenbare feelgood vol humor en romantiek. Lisa is verrukt als ze de hoofdrol in ‘Belle en het Beest’ krijgt, tot ze ziet wie het Beest speelt…

Wanneer de 28-jarige Lisa de hoofdrol krijgt in de musical ‘Belle en het Beest’, schrikt ze als Alex haar tegenspeler blijkt te zijn. Alex… de jongen die zij genadeloos pestte op de basisschool. Ze voelt zich hier al jaren schuldig over en hoopt dat ze haar leven heeft gebeterd, maar excuses aanbieden gaat niet van een leien dakje. Hoe beter ze deze volwassen Alex leert kennen, hoe moeilijker het wordt om over hun verleden te beginnen. En hoe ingewikkelder haar gevoelens voor hem worden…

Mijn mening: Ik weet niet waar te beginnen! Ik ben zo onder de indruk! Herkenbaar, maar vanaf de andere kant. Ik ben vroeger gepest en vergelijkbaar met Alex had ik nog veel geluk. Maar hoe knap dat Marjon, Lisa heeft neer gezet dat ik haar begreep, en dat ik medelijden met haar had. De flashbacks waren een uitstekend middel en dat ook dat Alex aan t word kwam was een erg goede keus om nog meer diepgang te krijgen in t verhaal. En boy oh boy, wat vond ik hem herkenbaar zeg!

‘Podiumbeest’ is best heftig, feelgood volgens de flaptekst, maar ik zou Marjon eigenlijk t labeltje realgood willen geven, want er zaten echt heel reale en heftige thema’s in die dat opschrift wel verdienen. De humor en romantiek was leuk, erg herkenbaar en net cliché genoeg, maar niet teveel zodat t voorspelbaar werd.

Ook de setting van in een musicalspelen vond ik heerlijk origineel. Zie graag van dat soort plekken van een andere kant door t verhaal heen.

Het boek las heerlijk weg, het voelde als een kabbelend beekje, maar er gebeurde meer dan genoeg om je niet te vervelen tot de grote gebeurtenis. Ik kon het dan ook moeilijk wegleggen en liet zelfs aan traan bij bepaalde passages. Dus mijn conclusie: Knap gedaan, mooi werk en ik vond echt elk woord, gebeurtenis in het boek het juiste!

Marjon’s boeken komen op mijn lijstje blind kopen.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 29-03-2023
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan ‘Podiumbeest’ bij bol.com bestellen.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.