Bloemenkind – Ünver Alibey*

bloemenkind

Een kinderboek `Bloemenkind´ van Ünver Alibey. Een auteur waar ik nog niet eerder iets van heb gelezen. Heb jij van Ünver gehoord? Dit is trouwens de eerste recensie aan mijn nieuwe bureau! Jeej!

De flaptekst: Tartarus de dromendrinker is een monster dat ’s nachts de slaapkamers van onschuldige kinderen binnensluipt. En hij doet het niet om zich onder het bed of in de kast te verstoppen om hen bang te maken. Dat zou te gemakkelijk zijn, toch? Hij heeft andere plannen. Veel verschrikkelijker plannen… Tiara, een Bloemenkind, hoort in het bos verhalen over het monster dat de mooie dromen van kinderen steelt tot hun hoofden en harten leeg achterblijven en ze op volwassenen gaan lijken. Daarna keert de dromendrinker terug naar de diepe, donkere put waar hij woont tot de volgende nacht aanbreekt. Zal Tiara met hulp van haar vrienden Tartarus kunnen stoppen om zo de dromen van alle kinderen te redden?

Mijn mening:
Je valt midden in het verhaal. Wat geen probleem is. Wel heb je vragen als hoe oud is ze en hoe werkt het allemaal. Dat krijg je een beetje te horen als je verder leest. Het is één verhaal, maar ook meerdere losse dingen die gebeuren en die hebben wel overlap.
Die verschillende gebeurtenissen vond ik iets wat abrupt gaan. Het is een dun kinderboek wat leuk is om te lezen, Het is goed te volgen en ik denk dat mijn nichtje van acht het ook wel leuk zou hebben gevonden. Het is ook leuk voor volwassenen voor tussendoor (event. zwaardere boeken/boekkater). Het verhaal is origineel en spreekt tot je verbeelding. Het had van mij wel iets langer mogen zijn.
De cover is ook dit keer weer een plaatje, maar dat vind ik bijna altijd besef ik 😛

Weet je, onder het voorbereiden van publicatie deze recensie, zat ik te denken dat het verhaal zo onbekend is, dat het leuk zou zijn als Cathinca een volwassen versie zou maken 😛 Dit is iets wat bij haar stijl heel goed zou passen.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 11-05-2023
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan ‘Bloemenkind’ bij je lokale boekwinkel of bij bol.com bestellen.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.