Schilder mij – Chris Meells*

Schilder

De voor mij onbekende Chris Meells schreef ‘Schilder mij’ uitgekomen bij de boekenvos. De flaptekst klonk goed dus ik dacht, jup ik doe mee!

De flaptekst:Cath Morren werkt als collectiebeheerder voor Haynes Fine Arts Galeries in Londen. Ze houdt van haar werk en woont op een kleine, maar gezellige flat in Shoreditch. De prijs die ze moest betalen voor haar fouten uit het verleden is hoog. De toekomst lacht haar niet langer toe. Gelukkig is er haar zus Liz, die haar altijd blijft steunen, zelfs als ze dat niet verdient. Cath heeft een zwak voor straatartiesten en oprecht vriendelijke mensen. Joran Vandervoort, de enige man die ze ooit liefhad, was beide. Hem wegjagen was de grootste stommiteit die ze ooit beging.

Wanneer Liz en Cath Joran onverwachts tegen het lijf lopen op een feestje bij Haynes, raakt Cath helemaal van slag. Joran is inmiddels een internationaal gewaardeerde kunstenaar. Cath weet dat, want ze heeft haar interesse in hem en in zijn werk nooit verloren. Ze realiseert zich meteen dat haar gevoelens voor hem ook niet zijn veranderd. Sterker nog, het weerzien met een vergevingsgezinde en begripvolle Joran, doet in haar een ongekende passie ontbranden. Maar is zoiets mogelijk? Vergiffenis is namelijk niet hetzelfde als vertrouwen. Kan Joran, net als Cath, in het reine komen met de gebeurtenissen uit hun gezamenlijke verleden? En is Cath bereid om daar de prijs voor te betalen?

Mijn mening:
Maar helaas blijft het daar bij. Het verhaal is erotiek, maar voor mij is het geen erotiek. Het voelt plat. Het verhaal is er, de uitvoering niet. De personages blijven plat. ‘Ik snap dat je me niet kan vertrouwen’  en ongeveer 2 secondes later doet hij iets wat alles tegen spreekt. Cath lijkt een groot kind. En de erotiek is voor mij totaal niet aanwezig ookal komt er genoeg sex in voor. In de harlequin boekjes zit meer erotiek en spanning dan helaas, in dit verhaal. Waarom het voor mij een verhaal is, het is ongeveer 50 bladzijdes. Ik heb geen idee wie Chris is, of het een pseudoniem is of niet. Man, vrouw, Geen idee, maar één ding weet ik wel dat de schrijfstijl en ook de karaktervorming etc mij niet aanstaan en de kans dat ik nog een verhaal van Chris lees is heel erg klein. Misschien over een jaar of 5 dat ik het nog een kans geef. Ik ben trouwens er gelijk vanuit gegaan dat Chris een man is, door het gebruik van woorden en dingen, die ik totaal niet bij een vrouw vind passen. Maar ik kan mij vergissen, ik ken de auteur niet. Waar ik mij gigantisch aan ergerder is de naam van het mannelijk hoofdpersoon. Het ligt voor mij te dicht aan een bepaalde naam, om niet daar aan te denken, elke keer als ik de naam lees. Geen handige keus.


Origineel geschreven door Anja de Rijk op 27-07-2023
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan ‘Schilder mij’ bij bol.com bestellen.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.