Herfstdromen in Mermaids Point – Sarah Bennet*

herfstdromen

Eerder las ik Zomerliefde in Mermaids Point wat ik een leuk en gezellig boek vond met originele elementen, hier en daar iets wat overdreven naar mijn smaakt maar toen het tweede deel kwam wist ik dat ik ´Herfstdromen in Mermaids Point´ook wilde lezen.

De flaptekst:
Nerissa Morgan vindt het moeilijk om verder te gaan nu ze de liefde van haar leven is kwijtgeraakt. Op de huisartsenpraktijk die zij leidt, houdt ze de teugels strak in handen. Maar als haar baas met pensioen gaat en er een nieuwe arts komt om de praktijk over te nemen, komt daar verandering in.

Na de dood van zijn geliefde vrouw heeft Tom Nelson zich ingegraven in zijn drukke Londense huisartsenpraktijk. Hij neemt zijn tienerkinderen mee naar het mooie kustplaatsje Mermaids Point, vastbesloten om een nieuwe start te maken. Maar zo idyllisch is het niet met Nessa die hem liever ziet komen dan gaan…

Mijn mening:
Het boek begint met een gigantische lijst met namen en de moet zakte in mijn schoenen, zoveel personen? Ik probeerde het door te lezen, maar ik had bij de helft geen beeld en ik besloot het met rust te laten. In het begin van het verhaal kwam ik er echt heel moeilijk in, wie was wie ookal weer, in welke situatie zijn we. De namenlijst loste niks op voor mij.
Bijvoorbeeld Linda had in de eerste bladzijdes gewoon moeder van Jake genoemd kunnen worden. Op een gegeven moment kon ik iedereen weer plaatsen dus toen ging het lezen beter en sneller.
Wel had ik moeite met het schatten hoe oud de helft van de personen is. Na het lezen van het boek weet ik dat het in de namenlijst stond, ieder geval van de kinderen. Ik blijf van mening dat het een luie oplossing was.
De helft tot 2/3 van de namen waren van bij personen en hadden er niet bij gehoeven, dan had je het belangrijkste makkelijker kunnen lezen. Of de auteur had het beter in het verhaal kunnen mixen. Dit was een puntje wat mij erg irriteerde in het verhaal. Dingen die gevoelsmatig tegenspraken hoe oud iemand was. 15 en uni, zijn de schoolsystemen in UK dan zo anders? Want er word over de scholen gesproken en de ene keer lijkt het erop dat Max opdezelfde school zat als Emily en de volgende keer weer niet.
Op ongeveer de helft van het boek had ik iets, er is in verhouding nog maar weinig gebeurd, er is weinig origineel. Al heeft het wel twee goede elementen, zoals wat op school gebeurd en hoe Tom erop reageert, én de omgang met de dood van Anna. Dat kwam levensecht over.
Uit eindelijk loopt het redelijk leuk af, het boek ´Herfstdromen in Mermaids Point´ kon mij echt niet overtuigen en ik vond het een stuk minder leuk dan het eerste deel. Er zijn nog steeds losse eindjes, en dan bedoel ik niet de voorzetjes naar een volgend liefdespaar. Als het volgend boek komt, wil ik wel lezen omdat ik benieuwd ben of dit een uitzondering is.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 22-11-2023
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan ‘Herfstdromen in Mermaids Point’ bij je lokale boekwinkel of bij de onderstaande webshops bestellen.

herfstdromen Amazon.nl

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***
PS sommige links zijn affiliate links, als jij via de link iets koopt help je mij, maar het kost jou niks!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.